Afrin operasyonuna tepki için 3 günlük açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlü 22 HDP’li kadın milletvekili ve başkana disiplin cezası verildi.

HDP milletvekilleri Selma Irmak, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Burcu Özkan Çelik, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak, Dersim Eski Belediye Başkanı Edibe Şahin ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu 22 kadın tutuklu ve hükümlü Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği operasyonunu protesto etmek için Kocaeli 1 nolu F tipi Cezaevi'nde 3 günlük açlık grevi yapmıştı.

22 tutuklu ve hükümlü kadın, 24-25 Ocak tarihlerinde 3 günlük açlık grevi başlatmıştı.

Adalet Bakanlığı'na yazdıkları dilekçe ile açlık grevine başladıklarını bildiren ve getirilen yemekleri almayan kişiler Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Haklarında soruşturma başlatılan 22 kişiye savunma yapmaları için de 25 Ocak günü tebligat yapıldı.

Disiplin Kurulu kararında, 11 tutuklu ve hükümlünün Kürtçe ifade vermek istemeleri nedeniyle beyanlarının tutanağa geçirilmediği, bir hükümlünün ise savunma yapmadığı ifade edildi.

Kararda, verilen disiplin cezasının 22 tutuklu ve hükümlüye tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde İnfaz Hakimliğine, İnfaz Hakimliği kararının tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

Kaynak: Evrensel