Doğu Afrika ülkelerinden Ruanda, Premier Lig ekiplerinden Arsenal’a forma sponsoru oldu. Bundan böyle Arsenal’ın A takım, genç takım ve kadın takımları formalarının kol kısmında ‘Visit Rwanda’ (Ruanda’yı ziyaret edin) yazısıyla çıkacak. Bir dönem ismi iç savaş ve katliamlarla anılan Ruanda bu atılımla turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Ruanda'nın Arsenal'a yıllık 13 milyon dolar ödeyeceği öğrenildi. Bu, Premier Lig'de bir kol reklamına ödenen en büyük ücret olarak da tarihe geçti.

Bu dev anlaşmaya imza atan Ruanda, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık 11 milyon nüfusu olan Ruanda'da kişi başına düşen milli gelir sadece 754 dolar. Yani Arsenal'a ödenen 1 yıllık ücret, ülkedeki 17241 kişinin 1 yıl çalışarak kazandığı ücrete denk.

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, sıkı Arsenal taraftarı olmasıyla biliniyor. Hatta Kagame geçtiğimiz haftalarda "Benim sevgili kulübüm Arsenal, Wenger gibi bir menajeri böyle uğurlamamalıydı. Wenger Arsenal'den kupası ayrılıyor. Bunun suçlusu takımın sahipleridir" demişti.