Afrika örgüsü hemen hemen birçok ortamda karşımıza çıkan ve dikkatleri üzerine toplayan bir saç örgüsü modelidir. Köken olarak Afrika’da ortaya çıkmıştır ve daha çok zenci örgüsü ve box braid isimleriyle bilinmektedir.

Afrika örgüsü hem erkek hem kadınlar tarafından yaptırılabilen, oldukça kullanışlı bir örgü modelidir. İstenilen uzunluk ve eklenen sentetik saçlarla birlikte dilenen renk ve şık bir görünüme sahip olunabilir. Afrika örgüsü ülkemizde gittikçe bilinen ve sevilen bir örgü model haline gelmiştir. Daha çok kişinin gün geçtikçe merak etmesi ve yaptırmak istemesi üzerine de örgü hakkında bilinmeyenler merak konusu olmaktadır.

Afrika örgüsü fiyatları uygun ve saçlara kesinlikle zarar vermeyen bir örgü modelidir. Tamamen doğal yöntemler eşliğinde uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Afrika örgüsü yani diğer adıyla zenci örgüsü kullanım kolaylığı ve şık bir görünüm sunması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Örgü nedeniyle saçlar dış etkenlerden ve gün içindeki koşuşturmalardan meydana gelen yıpranmalardan korunmaktadır. Bu sayede saçlar doğallığını ve yapısını kaybetmemektedir.

Afrika örgüsü özellikleri

Profesyonel bir örgü işlemi ardından saçlar ortalama olarak 2 ila 3 ay kullanım imkanı sunmaktadır. Bu süreç zarfında saçlarda herhangi bir bozulma meydana gelmemektedir ve her gün yapılma ve şekil verme gibi dertler olmadığı için de yaptıran kişilere büyük kullanım rahatlığı sunmaktadır. Afrika örgüsü saçlarınızı dış etkenlerden koruyarak yapısını korumasına yardımcı olur.

Afrika örgüsü yapılırken dilenen saç uzunluğuna sahip olmayan kişiler sentetik saçlarla istenilen saç uzunluğuna sahip olabilmektedirler. Buna ek olarak sentetik saçların renkleri de seçilebileceğinden dolayı farklı renklerde Afrika örgüsü yapılmaktadır. Daha farklı ve güzel bir görünüşe sahip olmak isteyenler bu açıdan da Afrika örgüsünü tercih etmektedir.

Afrika örgüsü bakımı ve yıkması konusunda yaptıranlara birçok avantaj sağlamaktadır. Yıkama işlemi yaptırmak isteyenler sadece kremsiz bir şampuan ve lif yardımıyla saçlarını gönül rahatlığı ile yıkayabilir ve bakımını yapabilir. Yıkama ve bakım işlemi saçların nasıl kullanıldığına göre hafta 2-3 kere olacak şekilde yapılabilir.

Gün geçtikçe bir trend olan ve birçok kişinin yaptırmak istediği Afrika örgüsü kullanım kolaylığı sunması, bozulmayan bir saç modeli olması, harika bir görünüm sunması ve saçların doğallığını koruması nedeniyle büyük bir beğeni kazanmaktadır ve Afrika’dan yolcuğunda tüm bu etkenler bu modelin günümüzde halen sevilmesini sağlamaya devam etmektedir.