Uluslararası Af Örgütü, İstanbul Valiliği’nin son anda yaptığı açıklama ile 1 Temmuz Pazar günü LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün gerçekleşmesine izin verilmeyeceğini duyurması üzerine acil eylem kampanyası başlattı.

Af Örgütü, yetkililere çağrıda bulunarak, LGBTİ+’ların kendilerini özgürce ifade edebildikleri en önemli alanlardan biri olan Onur Yürüyüşü’nün hukuka ayrkırı olarak engellenmemesini, aksine gerçekleşmesinin güvence altına alınmasını talep ediyor.

Af Örgütü, LGBTİ+’ların ifade ve toplanma özgürlüğünün korunması için yürüttüğü bu kampanyada Onur Yürüyüşleri’nin son dört yıldır yasaklanmasının hukuka aykırı olduğunu ve derhal bu yasakların kaldırılması gerektiğini belirtiyor. 

Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği Avrupa Şubesi (ILGA-Europe), All Out ve Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde ortak bir basın açıklaması yaptı ve dünyanın her yerinde insanların Türkiye’de tüm zorluklara rağmen insan haklarının korunması ve eşitlik için yürümek isteyen LGBTİ+ aktivistleri ve ortaklarıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.