Uluslararası Af Örgütü, cezaevinde bulunan DİHA muhabiri Nedim Türfent'e mektup gönderdi. İnsan hakları savunucusu J. Eileen mektubunda "Sevgili Nedim, ben katlanmak zorunda olduğun adaletsizlik ve kötü muamelenin farkında olan onca insandan yalnızca biriyim. Sen unutulmayacaksın" ifadelerine yer verdi. .

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Türfent, 26 Nisan’dan beri tek kişilik hücrede tutuluyor. Uluslararası Af Örgütü’nden (Amensty İntenational) 93 yaşındaki J. Eileen Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan gazeteci Türfent’e mektup gönderdi.

İnsan hakları savunucusu J. Eileen mektubunda, “Sevgili Nedim, ben katlanmak zorunda olduğun adaletsizlik ve kötü muamelenin farkında olan onca insandan yalnızca biriyim. Sen unutulmayacaksın. Biz, Uluslararası Af Örgütü’nde sana adilce davranılması ve insan haklarına saygı gösterilmesini sağlamak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Umuyoruz ki çok kısa bir sürede özgürlüğüne kavuşup, ailenle tekrar bir araya geleceksin. En iyi düşüncelerim seninle” ifadelerine yer verdi.