Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Onur Haftası’na denk gelen mağaza açılışı nedeniyle ilk konseptini “Pride” olarak belirledi.

"SES ÇIKARMAK İSTEDİK"

UAÖ Kaynak Geliştirme Direktörü Kübra Karataş, Pride konseptini seçiş amacının Onur Haftası görünürlüğüne katkıda bulunmak, olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle mağaza açılış takvimini Onur Haftası’na denk gelecek bir biçimde kurguladık. Bildiğiniz üzere Onur Yürüyüşleri 2015’ten beri Türkiye’de yasaklanıyor. LGBTİ+’lara ve hareketine yönelik baskı giderek artıyor ve LGBTİ+ hak savunucularının sesi kısılmaya çalışılıyor.

Dünyanın en barışçıl gösterilerinden biri olan Onur Yürüyüşü şiddet, baskı ve tacizle karşı karşıya. Oysa biliyoruz ki LGBTİ+lar ne yanlış ne de yalnızlar! O sebeple biz de ‘Buradayız’ demenin başka bir biçimini oluşturmaya çalıştık ve bu kreasyonu oluşturduk. Ayrıca cinsiyet kimliği veya cinsel yönelim temelli ayrımcılığa karşı ürünlerimizde ‘Voice For All’, ‘Human Rights Are My Pride’, ‘Love Is A Human Right’ cümleleriyle ses çıkarmak istedik.”

Bu konsept kapsamında mağazada yer alan ilk lisanslı ürünler; bez çanta, tişört, kese ve not defterleri oldu.

Mağazanın konseptleri UAÖ kampanyaları kapsamında dönemsel olarak çeşitlenecek. Mağazadan satın alabileceğiniz tüm ürünlerin bütün üretim süreçlerinde çevre dostu malzemeler kullanılıyor ve adil ticaret şartları gözetiliyor.

İNDİRİMLER DE VAR

Karataş, Uluslararası Af Örgütü’nün faaliyetlerini destekleyenleri Amnesty Store’a çağırırken şöyle seslendi:

“Uluslararası Af Örgütü olarak bağımsızlığımızı korumak adına araştırmalarımız ve kampanyalarımız için herhangi bir devletten ve şirketten destek almadığımız için kendi kaynağımızı kendimiz geliştiren bir kurum olageldik. Çalışmalarımız için gerekli olan kaynağı bireysel desteklerle yaratmaya çalışıyoruz. Bu amaçla hali hazırda devam eden bülten aboneliği sistemimiz vardı.

"Amnesty Store’nun açılmasıyla birlikte ilk defa ürün satışı gerçekleştiriyoruz. Reflect Studio iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışma aslında tüm dünyada insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve herkesin insan onuruna yakışır bir hayat sürebilmesi amacıyla UAÖ olarak yürüttüğümüz araştırmalar ve kampanyaların sürdürülebilmesi için gerekli finansal desteği yaratabilmek için bir araç. İnsanlar çok güzel tasarımlardan oluşan bu ürünleri aldıkları zaman söz ettiğim çalışmalarımızın devam edebilmesi için önemli bir katkı sunmuş olacaklar.”

Amnesty Store'da 30 Haziran 2020 23:59'a kadar WELCOME indirim kodunu kullanarak açılışa özel %20 indirimden faydalanabilirsiniz. Buradaki adresten erişilen online mağazada Af Örgütü'nün lisanslı ürünlerini bulabilirsiniz.