Yemek tarifleri paylaşan yüzlerce internet sitesi bulunuyor.  Müjgan Güldoğdu isimli üç çocuk annesi bir ev hanımının yıllardır biriktirdiği arşivini internet sitesi kurarak paylaştığı yemek tarifleri sitesi www.superanne.org ilgi çekeceğe benziyor.

Zaman geçtikçe kendini daha da çok geliştiren Türk mutfağının her yörenin özelliğine has çokça yemeği vardır. Yörenin iklimi bile yapılan yemekleri etkiler buda zaman geçtikçe o bölgenin özelliği haline gelir. Egede zeytinyağlı yemekler, doğunun acılı yemekleri, karadenizin hamsiyle zenginleştirilmiş lezzetleri… Hepsi yöresel yemek tarifleri içindedir. Yeni olmasına rağmen özgün yemek tarifleri sunan www.superanne.org adresi yemek yapmakta zorlanan ve ya yemek tarifi bulmakta güçlük çeken kadınlara yardımcı oluyor.

İşte süper anne adresinden birkaç yemek tarifi:

AKDENİZ YEMEKLERİ

Yemek tarifleri içerisinde Akdeniz yemeklerinin özel bir yeri vardır. İşte Akdeniz yemek tariflerinden bir örnek

Çikolata Şelalesi:

Pişirme tarzı: Fırın 
Hazırlanma: 25 dakika
Pişirme: 10 dakika

Malzemeler: 100 gr bitter çikolata,100 gr çikolata,1 su bardağı pudra şekeri,100 gr tereyağı,1 çay bardağı un, 3 adet yumurta

Üzeri için: İstenilen miktarda dondurma 

Toplam Kalori:2205

Hazırlanışı:

Tereyağını cezvede eritin, içine çikolatayı kırın ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Yumurta ve şekeri derin bir kaba koyarak mikserle çırpın. 2-3 dk çırptıktan sonra unu yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımı ilave edin ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dk çırpın. Sufle kalıplarına karışımı dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 7 ila 10 dk arası pişirin. 6-7 dk soğut ve krema ya da dondurma ile servis yapıp. Afiyetle yiyebilirsiniz.

EGE YEMEKLERİ

Yemek tarifi arayan ev hanımlarının mutlaka ege yemekri tariflerine bir göz atmasında fayda var. İşte ege yöresine ait İzmir böreği tarifi.

İzmir Böreği:

Pişirme tarzı: Fırın

Hazırlama: 30 dk

Pişirme: 30 dk

MALZEMELER

  •  200 Gr Lor Peynir
  •  1 Demet Maydanoz
  •  1 Çay bardağı Su
  •  1 Çay bardağı Süt
  •  1 Demet Taze Soğan
  •  4 Adet Yufka
  •   1 Adet Yumurta Akı
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 

Taze soğanı, maydanozu ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını, peyniri ve baharatı katıp iç malzemeyi hazırlayın. İsterseniz ıspanak yaprakları da ekleyebilirsiniz. Süt, yağ ve suyu bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpin. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Yağ oranı çok az olduğu için diyet yapanlar için uygun bir börektir.

Yemek tarifleri içeren www.superanne.org adresini ziyaret ederek daha fazla yemek tarifi, yöresel tarifler, tatlı tarifleri ve benzer tariflere ulaşabilirsiniz. (Advertorial)