Tüm dünya genelinde teknoloji oldukça büyük bir hız ile ilerlemekte. Günümüz dünyasında teknolojinin bu denli büyük bir hız ile gelişmesi neticesinde de artık internet çok daha yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde artık insanlar günlük olarak gerçekleştirmekte oldukları pek çok işlemini internet üzerinden çok daha kısa süreler içerisinde kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bu noktada internet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan E-SGM uygulaması üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Bu noktada internet üzerinde yer almakta olan bu E-SGM uygulaması sayesinde vatandaşlar SSK hizmet dökümü alma işlemlerini şifresiz olarak kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan hizmet dökümü alma işlemleri için E-SGM uygulaması oldukça büyük kolaylıklar sunmaktadır.

İnternet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak SSK hizmet dökümü alma işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle vatandaşların kendisinden başka kimsenin bilemeyeceği niteliklerdeki bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girmesi gerekmektedir.

Bu noktada vatandaşların şifresiz olarak E-SGM uygulaması üzerinden SSK hizmet dökümü alma işlemlerini gerçekleştirebilmesi için sorgulama sayfasında T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusta yer almakta olan cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi kişisel ve önem arz etmekte olan bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

Bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak giren vatandaşlar SSK hizmet dökümü alma işlemleri için sorgulama sayfasının en altında yer alan güvenlik kodunu da doğru olarak yerine girdikten sonra sorgula sekmesine tıklaması gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfa içerisinde SSK hizmet dökümü alma işleminin tamamlanabilmesi için sağ kısımda yer almakta olan seçenekler arasından hizmet bilgisi sekmesine tıklaması gerekmektedir.

Daha sonra bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan alt kategoriler içerisinden 4A hizmet bilgisi sekmesine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede SSK hizmet dökümü alma işlemi çok daha güncel ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu noktada E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirilebilmekte olan SGK hizmet dökümü alma işlemi sayesinde vatandaşlar sigortalılıklar ve sigorta prim gün sayıları ile ilgili olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgileri internet üzerinden oturdukları yerden kolay bir şekilde alabilme olanağına sahip olabilmektedir. SGK hizmet dökümü alma işlemi sayesinde vatandaşlar internet üzerinden sigortaya başladıkları tarih, sigortalarının ne kadar ödendiğini ve işe giriş tarihleri gibi sigortalılıkları ile ilgili her çeşit bilgiye kolay bir şekilde ulaşabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bu noktada ülkemizde internet üzerinde yer almakta olan E-SGM uygulamasının yanı sıra vatandaşlar yine internet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sistemi üzerinden de SGK hizmet dökümü alma işlemini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. İnternet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan SGK hizmet dökümü alma işlemi için vatandaşların E-Devlet şifresi alması gerekmektedir. E-Devlet şifresi ise sadece PTT şubeleri üzerinden alınabilmektedir. İnternet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sistemi üzerinden hizmet dökümü alma işlemi için E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer almakta olan hizmetler sekmesine tıklaması gerekmektedir. Daha sonra liste içerisinde yer almakta olan devlet kurumları arasından Sosyal Güvenlik Kurumunun bulunarak hizmet bilgisi alt kategorisine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede hizmet dökümü alma işlemi E-Devlet sistemi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi ve E-SGM uygulaması üzerinden alınabilmekte olan hizmet dökümü vatandaşların sigortaları ile ilgili en güncel bilgilere yer vermektedir. (Advertorial)