NLP uygulamalarının, günümüzün en popüler kişisel gelişim programları arasında yer alması eğitim sektöründe de önemsenmeye başlandı.

NLP günümüzün en popüler kendini geliştirme yöntemlerinden birisi. Kişinin kendini tanıması, temsil sistemlerini bilmesi, olaylara nasıl daha pozitif yaklaşması gerektiği, anlık duygu durumu değişiminin sağlanması, hedef belirleyip bu hedefe yönelik motivasyon sağlayıcı çalışmaların yapılması gibi birçok uygulaması ile yaşam koçlarının vazgeçilmezlerinden.

İzmir’de bu uygulamaları matematik ile birleştiren  İzmir VIP Matematik Özel Ders Sitesi öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Sitenin halkla ilişkiler yönetici Gökhan Şahinoğlu uyguladıkları yöntemler hakkında bilgi verirken; “NLP, öğrencilerin matematik korkusunu yenmelerini, dersi daha istek ve hevesle dinlemelerini, düzenli ders çalışmalarını, dikkatlerini toplayıp odaklanma sürelerini artırmayı sağlıyor ve öğrencilerin okul başarısını artırıyor. NLP’nin etkili yöntemlerini kullandıkça öğrenciler sadece matematik değil, normal hayatlarında da özgüven kazanıyorlar. Sorunlarla daha etkin mücadele etme yöntemlerini kullanıyorlar. NLP’yi bir defa öğrenen öğrenci bunu artık tüm hayatı boyunca gerekli gördüğü tüm durumlara uygulama imkanı bulacaktır. NLP yöntemlerinin temelinin anlatılıp uygulamaya geçilmesi için belli bir süreç gerekmekte. Bu yüzden matematik özel ders ve öğrenci koçluğu birlikte yürütülmeli ve ilk birkaç derste sadece NLP uygulamaları üzerinde durulmalıdır.” dedi.

Açıklamalarına öğrencilerden yoğun ilgi gördüklerini belirterek devam eden Şahinoğlu; ”Dünyadaki  bu uygulamaların İzmir’deki ilk temsilcisi olan sitemiz özel derse farklı bir bakış açısı getirmiş, okul başarısı bir amaç değil NLP uygulamalarının bir sonucu olarak görülmüştür. Bu da yapılan çalışmaların öğrenci üzerinde kalıcı bir iyileşme sağlanmasını doğurmakla beraber özel ders veriminin de katlanarak artmasını sağlamaktadır. Öğrenci yeni şeyler öğrenmeye ne kadar açık olursa çalışmalar da o kadar başarılı olmaktadır. Bu yüzden NLP yöntemlerini isteyerek ve inançla yapan öğrenciler kısa sürede matematik korkusundan kurtulup matematiğe zevkle çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu. (Advertorial / Tanıtım haberi)