Kredi kartı aidatları yasal mıdır?

Birçok yasanın çıkmasına rağmen kart aidat borçları ve oranları hiçbir şekilde gerekli düzenlemeye kavuşmadı ve birçok insan bu anlamda mağdur olmaya devam ediyor. Özellikle öğrenci kartlarında yapılan kesimler öğrencileri çok daha fazla mağdur ediyor ve büyük havalelerde yapılan kesimlerde dikkatleri çekiyor. Kart aidatları konusunda birçok kanun var ancak bankalar bir şekilde bu kanunları ezip geçmeyi başarıyor ve bir şekilde bu ödemeleri insanlardan alıyorlar. Devlet bankalarında bu aidatlar ile karşılaşmazsınız ancak hesap kesim ücretleri gayet haklı alınan ücretlerdir bunu da belirtmek gerekiyor.

Hesap Kesim Ücreti ve Aidatlar:

Bu iki kavram sürekli olarak karıştırılıyor ve hesap kesim ücreti ile aidatlar arasındaki farklar hala anlaşılabilmiş değildir. Hesap kesim ücretleri bankaların yıllık sizlerden aldığı belli ücretlerdir ancak bu ücretler hiçbir zaman belli olmaz ve her banka bunu kafasına göre almaktadır. Ziraat bankası bu anlamda güvenilir bir banka ve hem aidat hem de kesim konusunda sizlere gerekli bilgileri sunuyor ve online bankacılık sistemi sayesinde de ilgili bilgilendirme tarafınıza en kısa sürede yapılıyor. Hesap kesim ücreti ise havale ya da eft gibi durumlarda bankaların aldığı küçük miktarlardır ancak yine her zaman olduğu gibi bazı bankalar bu anlamda dolandırmak için fırsat kolluyor ve kafalarına göre ücret belirliyorlar diyebiliriz. Aidatları bir şekilde geri alabilirsiniz özellikle öğrenci kartınız varsa bu ödemeler en kısa sürede hesabınıza yatar çünkü yasal olarak sizler haklısınız ancak bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan birçok bilinçsiz insan ödemeleri bankalara yapmaya devam ediyor.

İnternet Bankacılığı Kullanın:

Kredi kartı kullanımını profesyonel bir şekilde yapan insanlar internet bankacılığı sayesinde daha bilinçli hale geliyor ve kredi kartı mağdurları arasında yer almıyorlar. Kart mağduru olmak yalnızca icra takibine bağlı değildir eğer bankalara hak ettiklerinden daha fazla idat ödüyorsanız da sizler de mağdursunuz bunu unutmayın! İnternet bankacılığı sayesinde sizlerden kesilen ve fazla alınan paraları günü gününe öğrenebilirsiniz ancak internet bankacılığının olmadığı dönemlerde bu bilgilere hiçbir şekilde ulaşamıyordunuz. Online hizmetler sayesinde hesabınızda kesilen miktarlar sizlere gösteriliyor ve şikayet etme imkanı sunuluyor. Şikayetlerinizi yapmakta özgürsünüz ve bu sizin yasal hakkınızdır, bu anlamda gerekli prosedürleri uyguladığınız takdirde haksız bir şekilde alınan paraları geri alabilirsiniz. Bu işlem öncesinde dilekçe yazmanız gerekiyor ve bu dilekçe Garanti Bankası ana merkeze gönderilmelidir. Tehditkar bir dilin yanı sıra yasal haklarınızı kullanacağınızı bildiren uygun bir dilekçe ödemelerinizi ger almanız için yeterli olacaktır. Gişelerden bilgi almak için gittiğinizde bu konu hakkında sizlere çok fazla bilgi vermezler ve kredi kartı taksitlendirmesi gününde yapılmadığı için ekstra ücret alınmıştır tarzındaki saçmalıklar ile ödemelerinizi geri vermek istemezler ancak az önce de belirttiğimiz gibi uygun dille yazılmış bir dilekçe ödemelerinizi almanız için yeterli olacaktır.

Kredi Kartı Taksitlendirmesi:

Kredi kartı taksitlendirmesi yaptığınız birçok alış verişte sizlerin karşısına çıkan ve en uygun taksitleri sizlere sunan bankaların ve mağazaların oyunudur diyebiliriz. 2000 liralık ürünü nakit almanız beklenemez ancak bunu 20 taksite böldükleri an her ay 100 lira ödeme sizlere çok daha kolay geliyor. Borcunuz 2000 lira değil de 100 liraymış hissine kapılıyorsunuz ve bu şekilde yaptığınız farklı alış verişler sayesinde ödemeler konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz. Kredi kartı mağdurları ve vatandaşın kredi kartı ile dolandırılması konusunda farklı bloglar yer alıyor ve bu blogların tamamında taksitlendirme oyununa gelen birçok vatandaşın mağduriyeti yer alıyor.

Daha detaylı bilgi almak için Kredi Kartı Taksitlendirme sitesini ziyaret edebilirsiniz.