Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri olarak adlandırılan bu dizi ülkemizde ve yurt dışında izlenme rekorları kırdı. Bir süre sonra insanların bile aklının karıştığı dizide özetle aşk çıkmazı sözcükleri yerini almıştı. Dizi hala tekrar verilerek izletiliyor ve yine izlenme rekorları kırıyor. Bu dizide başrollere değinecek olursak Adnan Bey, Bihter, Behlül, Nihal olarak adlandırabiliriz. Diziyi sizler için özet geçecek olursak, Adnan bey eşini kaybeder ve çocuklarına iyi bir anne olacak birisiyle evlenmek ister. Bihter karakterinin annesi olan Firdevs Hanım ise evlilik Adnan Bey’ den evlilik teklifi beklemektedir. O teklif Bihter’e gelince Firdevs Hanım çıldırır. İlk başta ne kadar bu evliliğe karşı çıksa da işin ucunda kendi karını görünce evliliğe onay verir. Bihter de kabul edince evlenirler ve Firdevs Hanımın kendi evini kaybetmesi sonucu şartlar kızına taşınmasından yana olur. Bihter ise bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadır. Firdevs Hanım ise en ufacık bir olayda laf sokmaktan geri kalmaz. Evdeki herkes bu durumdan rahatsız olur ve Firdevs Hanımı evdekiler istemez. İşin kötüsü bu değil en büyük olay Bihter ve Behlül arasında olan çirkin olaylar tüm ailenin yıpranmasına neden olacaktır.

Her şey güzel giderken Behlül karakterinin Bihter’e yaklaşmasıyla büyük olaylar çıkar. Bihter ilk başta uzak durmak istese de kendisine hakim olamaz ve Behlül ile yasak bir ilişkiye başlarlar. Ne kadar gizlemeye çalışsalar da evin şoförü olan Beşir durumu az da olsa fark eder aynı zamanda Beşir Nihal karakterine aşıktır. Nihal ise Behlül’e deli gibi aşıktır. Evlenmek için hayaller kuran Nihal habersizdir Behlül ile Bihter aşkından.  Bir zaman sonra Behlül, olayların anlaşılmasından korkar ve Nihal ile evlenme çaresine başvurur. Nihal ise dünden hazırdır ve hemen kabul eder.

Bu arada Bihter buna dayanamaz olur. Her şeyden habersiz olan Adnan bey ise habersizdir evlerinin eğiticisi olan Matmazel’in kendisine olan aşkında. Aradan biraz zaman geçer ve küçük küçük olaylar patlak vermeye başlar. Nihal ile Behlül’ün evlenme işleri ise gittikçe ciddiye biner. Bu sırada her şeyden haberdar olan Firdevs Hanım en ufacık şeyde Behlül’e ters davranışları sonucunda olaylar az az patlak vermeye başlar.

Çevrenin de dikkatleri üzerine çekmesi sonucu Behlül hemen düğün hazırlıklarına başlar. Gittikçe zaman yaklaşmıştır ve nikah günü gelir çatar. Bu sırada Bihter içinden kötü düşünceler geçirmektedir. Ya kendisini öldürecektir ya da her şeyi açıklayacaktır. Bunu yapmaya kararlıdır. Son kez annesiyle bir konuşma yapar, Behlül’ü çok sevdiğini ve ondan ayrı kalamayacağını ağlayarak anlatır. Nihal ile evlenecek olan Behlülün düşüncesi Bihteri mahveder. Her şeyin açığa çıkmasından ve kendi başının yanmasından korkan Firdevs Hanım ise hemen eşyalarını toplar ve evden kaçmaya çalışır. Düğün yerine olan Behlül’e Firdevs Hanım mesaj atar hemen eve gelmesini yoksa Bihterin çılgınlık yapacağını söyler. Bundan oldukça korkan Behlül acilen hazırlanır ve eve gitmeye başlar. Bu sırada Nihal’in erkek kardeşi Firdevs Hanım’dan gelen mesajı okumuştur. Bunu da direk ablasına söyler. Behlül hemen gider ve arkasından da Nihal yola çıkar. Behlül eve varmıştır ve  Firdev Hanım’ın eşyalarını alarak kaçtığını görür. Bu durumu aynı zamanda Nihal de görür. Behlül hemen Bihterin odasına gider o sırada elinde silah olan Bihter birkaç kelime söyledikten sonra kendisini kalbinden vurur. Artık her şeyi tüm ev halkı öğrenmiştir ve karanlık bir hayat onları bekler. Aşkı memnu aşk çıkmazı olarak kalır.

Daha fazlası için bir   http://www.netd.com adresimize bir tık yapın.