Adnan Oktar davasında Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Adnan Oktar Suç Örgütü davasını usülden bozmuş ve 68 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı vermişti.

Bu kararın ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etmişti.

Adnan Oktar davasında müşteki avukatları da bu skandal karara imza atanlar hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayette bulunmuştu.

Odatv'nin haberine göre, HSK, Adnan Oktar davasını inceleyerek Oktarcılara tahliye kararı veren mahkeme heyetine soruşturma açtı.

BABUNA DA TUTUKLANDI

Öte yandan, Adnan Oktar suç örgütü davasında haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alınan aralarında Oktar Babuna'nın da yer aldığı 50 sanık, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin, yerel mahkemece verilen hükmü usulden bozmasının ardından tahliye edilen 61 sanıktan yakalanamayan 11'ini arama çalışmaları devam ediyor.

İTİRAFÇI OLACAKLARA BASKI

Ayrıca, aralarında Adnan Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu 8 şüphelinin itirafçı olmak isteyen cemaat üyelerini tehdit ettikleri öğrenildi.

Oktar cemaatine yönelik ikinci operasyon da İstanbul merkezli olarak 4 ilde gerçekleştirildi. Aralarında Adnan Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu 8 şüphelinin, itirafçı olmak isteyen kişileri tehdit ettikleri belirlendi.

Bu kapsamda düzenlenen operasyonda 4 avukat gözaltına alındı. Adnan Oktar'ın avukatlarına ait İstanbul'da 2, Ankara'da da 1 ofiste arama yapıldı. Avukatların cemaatteki kadınların görüşüne gittiği, "Bizden başka avukatla görüşmeyeceksin" diye not yazıp, gösterdikten sonra yırttığı öğrenildi.