Gözaltına alınan Furkan Vakfı üyelerinin serbest bırakılması için Adana Adliyesi önünde bekleyen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul ile eylemcilere polisin biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi.

Kuytul'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Gözaltındaki kardeşlerinin serbest bırakılmasını bekleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin de aralarında bulunduğu yüzlerce Furkan Gönüllüsüne biber gazlı müdahale edildi" denildi.

FURKAN VAKFI ÜYELERİNE İŞKENCE İDDİASI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 Eylül günü ifade vermek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne giden Furkan Vakfı üyeleri E. E., H. A. ve Y. T. gözaltına alınmış, üç üyenin gözaltında işkence ve kötü muamele gördüğü iddia edilmişti.

Furkan Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' iddiasıyla Asayiş Şubesi Gasp Bürosu’nda gözaltında tutulan üç vakıf üyesinin, çıplak aramaya maruz kaldığı, işkence gördüğü ve hadım edilmekle tehdit edildiği öne sürülmüştü.

İddiaların ardından DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Söz konusu iddialar hakkında derhal adli ve idari soruşturmaların başlatılması gerekmektedir” diyerek, "Gözaltında gerçekleştiği iddia edilen işkence ve kötü muamele iddialarının etkin bir soruşturmaya tabi tutulması bir zorunluluktur" açıklamasını yapmıştı.