Erk Acarer / BirGün

Ankara Adli Tıp Kurumu'nun önüne hastanelerden cenaze araçlarının biri gidiyor biri geliyor. Buradaki acının tarifi yok. Her köşeden Türkçe ve Kürtçe ağıt sesleri yükseliyor.

Aileler de büyük bir isyan duygusu hakim. "Hep bizim çocuklarımız ölüyor" diyerek isyanlarını dile getiriyorlar. Burada en sık sorulan soru; "bu çocukların suçu neydi?" Babasını yitiren bir genç kız, "söyleyecek ne kaldı" diyor.

Görgü tanıklarının tamamı ise patlama sırasında alanda hiç polis olmadığını söylüyor. Biri 'patlamadan sonra geldiler ve ölülerimize, yaralılarımıza gaz sıktılar' diyor.

Polis saldırısı nedeniyle kayıp sayısının arttığı da konuşulanlar arasında.

PATLAMA ANINDA OLAYIN ÇOK YAKININDA BULUNAN MERT YILDIZ ANLATTI: "YERDE KALP GÖRDÜM, ÜZERİNİ KAPATTIM"

Yine birçok görgü tanığı ambulansları polisin engellediğini belirtiyor. Bazı görgü tanıklarının ifadesi ise çok vahim: "Polisler belden aşağısı çıplak bir cesedi kaçırıp, bazı çeset parçalarını da poşede koyup gittiler."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Adli Tıp önünde bekleyenler arasında. Ağbaba "Tüm yitirdiklerimiz nedeniyle üzgünüz. Acımız çok büyük. Malatya gençlik kollarımızdan da 11 çocuk yaşamını yitirdi" diyor.

Cenaze araçlarından biri gelip biri giderken, Adli Tıp önündeki acılı ve öfkeli insanların bekleyişi de sürüyor...