Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ağır yıkım yaşanan deprem bölgelerini bu kez sel vurdu.

Vali Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

CNN Türk'e konuşan Adıyaman Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek, "Selden dolayı etkilenme var 4 vatandaşımız şu an kayıp görünüyor. Arama kurtarma ekipleri şu an bölgede çalışmaları sürdürüyor."

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise" Gece 3'ten sonra çok yoğun bir yağış oldu. İhbarlar var. Kurtarılmayı bekleyenler var. Vatandaşlarımız çok hareket etmesin, dışarı çıkmasın. Ciddi bir araç tahribatı var. Urfa tarihinde böyle bir yağış görmedi. İki günde yağan yağış 200 kilograma yaklaştı. Şu an ihbarlar var ama kayıp yok. 200 hastamız var hastanemizde onları tahliye ediyoruz. Yurttaşlar trafiğe çıkmasınlar. Dere kenarında olanlar yurttaşlarımızın da üst katlara ya da güvenli bölgelere geçmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet