Noel dolayısıyla Adıyaman'da düzenlenen ayine katılan Süryaniler, barış için dua etti.

Adıyaman Kilisesi'nde Adıyaman ve Çevre İller Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek'in yönettiği ayine katılan Süryaniler, mum yakarak dilek tuttu. Süryanice ve Türkçe dua eden Süryaniler, 2016'da dünya genelinde barışın hüküm sürmesini diledi.  

Ürek, ayinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklerinin coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Noel bayramının kendilerine İsa'nın doğum gününü hatırlattığını dile getiren Ürek, şöyle devam etti:

"Ayin törenimize bu çevrede bulunan Hristiyanların hepsi geliyor. Bu bayram, mesai gününe denk geldiği için törenimize gelemeyen insanlarımız da oldu. İsa'nın doğum bayramı ve İsa'nın bayramları, manevi bayramlardır. Bu bayramlarda genelde insanlarımız kendi maneviyatlarını sorguluyorlar. Bayramlaşma ve kutlamalar yapılıyor. İnsanlarımız, kendi aralarında buluşma zamanı elde ediyorlar. Bu bayramın amacı ibadettir."

"HİÇ KİMSENİN BAŞKASININ CANINI ALMAYA HAKKI YOK"

Dünyanın ve Türkiye'nin huzur ve barışı için dua ettiklerini aktaran Ürek, törende çevredeki insanlarla kaynaşma ve hoşgörünün ne anlama geldiğini anlattıklarını söyledi.

Bayramdan hemen sonra yeni yılın geleceğini hatırlatan Ürek, şunları kaydetti:

"2015'te süre gelen savaşların ve huzursuzlukların durması ve bu huzursuzlukların ortadan kalkması dileğimizi dillendiriyoruz. 2016'da dünya genelinde barışın, anlayışın, hoşgörünün hüküm sürmesini istiyoruz. Bu sıkıntılar ve karışıklıklar, hiçbir zaman Tanrı'nın isteğini yerine getirmiyor. Bu tür işler, sadece gaddar insanların işleridir. Karışıkların olmaması, insanlık açısından son derece önemlidir çünkü karışıklıklar, insanların haysiyetine dokunuyor. Bu nedenle insanların haysiyetine dokunan hiçbir şeyi istemiyoruz. Bütün insanlar, insandır. Kötü de iyi de olsa herkes, Tanrı tarafından yaratılmış insanlardır. Bu can, Tanrı tarafından bizlere verilmiştir. Bu canı ancak kendisi alır. Hiç kimsenin başkasının canını almaya hakkı yoktur. Böylelikle barıştan ve huzurdan yana olmamız lazım."