Covid-19 salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Vaka sayısı 2 milyona yaklaşırken, can kaybı 114 bini aştı.

56 bini aşkın vakanın olduğu Türkiye’de de bin 198 kişi yaşamını yitirdi.

ADIYAMAN’DA İKİ KÖY, TRABZON’DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde iki köy ile Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki bir mahalle korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Adıyaman’da Gedikli ve Aşağı Karakuyu köylerinde birer kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine iki köyde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı. Karar üzerine iki köy giriş ve çıkışa kapatıldı.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada da Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi’nin salgın nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ: ÇİN’DE 108 YENİ VAKA

Çin’de 6 hafta sonra ilk kez tespit edilen yeni vaka sayısında büyük artış oldu. Pazar günü 98’i dış kaynaklı olmak üzere 108 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Yeni vaka sayısındaki artışın büyük olması, seyahat önlemlerinin kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte 2. dalga salgın olabileceği endişesini gündeme getirdi.

Salgının başladığı Wuhan kenti 11 haftalık karantinanın ardından geçen hafta dış dünyaya açıldı.

Çin’de Pazar günü yaşanan 2 ölümle birlikte ülkede toplam can kaybı 3 bin 341’e yükseldi.

TÜRKİYE’NİN 31 İLİNDEKİ 48 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SONA ERDİ

İçişleri Bakanlığı kararıyla cuma gününü cumartesiye bağlayan gece 31 ilde başlayan ve 48 saat süren sokağa çıkma yasağı son buldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Uygulamaya konulan diğer tedbirlerle 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca yurttaşlardan pandemi süreci sona erene ve hayat normal akışına dönünceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları rica edildi.

Kaynak: Karınca