Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu üyeleri, El-Nusra Cephesi'nin Suriye'deki Alevi köyünde yaptığı katliamı protesto etti.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünde toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri katliamı protesto etti. Adıyaman Demokrasi ve Emek Platformu'nun destek verdiği yürüyüşte yüzlerce kişi tepkilerini ıslıklar ve sloganlar ile dile getirdi.

Demokrasi Parkı önünde grup adına yapılan basın açıklamasında Ortadoğu'da bir mezhep savaşı yaratılmak istendiği belirtildi. Basın açıklamasını okuyan İHD Adıyaman Şubesi Başkanı Osman Süzen, cihatçı gruplara destek verdiği savunulan AKP’ye tepki göstererek şunları söyledi:

"Geçen hafta El-Kaide’nin Suriye kolu El-Nusra cephesi Türkiye sınırına çok yakın mesafede bulunan Cisr El Şuğur kasabasını ele geçirdikten sonra bir Alevi köyü olan İştebrak köyünde ve Hatay’a yakın Kesep kasabasında bir katliam gerçekleştirdi. Katliamda onlarca sivil insan katledilirken, onlarca insan da kaçırıldı. Tarihte inançlarından dolayı bir çok kez kıyım ve katliamlara uğramış Aleviler bugün Ortadoğu’da kendilerine İslam dinini paravan etmiş olan cihatçı, gerici ve vahşi radikal İslamcı gruplar tarafından kıyıma, katliamlara uğratılmaktadır."