Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Eylül günü polisten "kaçtığı" iddia edilen 21 yaşındaki Adem Kara isimli genç, polislerin açtığı ateş sonucu ensesinden yaralanarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kara, bedenine isabet eden tek kurşun ile hayatını kaybederken, olayın ardından akıbeti belli olmayan polisin tutuklandığı öğrenildi.

Tutuklanan polis Midyat Cezaevi’ne gönderildi. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın "Taksirle Adam Öldürme" suçlamasıyla yürütüldüğü öğrenildi. Olayın ardından olay yeri incelemesinin jandarma tarafından yapıldığı, çevrede bulunan kamera kayıtlarının da toplandığı kaydedildi. 

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Eylül günü polisler tarafından "uyuşturucu madde kullandığı" iddiasıyla Adem Kara ve bir arkadaşı polislerce gözaltına alınmak istendi. Yaşanan kovalamacada ismi öğrenilemeyen bir şahıs kaçarken, polisler Kara'yı gözaltına aldı. Polis aracına bindirilmek istenen Kara, bu sırada yeniden polislerden kaçarken, polislerin açtığı ateşte ensesinden yaralandı. Kara, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Olayın ardından görgü tanıkları olay sırasında polislerin en az 3 defa ateş ettiğini belirtirken, Mardin Valiliği olaydan 3 gün sonra yaptığı açıklamada, polisin "kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış" iddiasında bulundu.

Kara'nın ölümüne sebep olan silahı hangi polisin sıktığı ve polisin tutuklanıp, tutuklanmadığına dair Valilik bir açıklama yapmadı.