Atatürkçü Düşünce Derneği 30. Yılını kutladığı bu günlerde, dernek içerisindeki tartışmalar durulmuyor.

Yaşanan tartışmalar ilk defa yüksek sesle duyulmaya başlanırken yayımlanan bir bildiri tartışmaları farklı bir boyuta taşıyacak.

Tansel Çölaşan’ın uzun süreli başkanlığının ardından Süheyl Batum, 15. Olağan Genel Kurul’da başkan seçilmesinden kısa bir süre başkanlığı düşürülmüş, ardından Genel Başkanlığa Hüseyin Emre Altınışık getirilmişti.

Yaşanan yönetim değişiklikleri normal olarak karşılanabilecek bir konu olsa da, son günlerde ADD içinde tartışma yaratan yeni bir gelişme daha oldu.

Yurt Gazetesinden Baran Furkan Gül imzalı habere göre, AKP içindeki küskünlerin kuracağı yeni parti tartışmalarına Atatürkçü Düşünce Derneği isminin de dahil olması farklı kesimlerin dikkatini buraya çekti. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarında farklı kesimlerle de görüştüğü, görüşülen isimler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği’nden de (ADD) kişilerin olduğunu iddia edilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ADD içerisinde Yeniden Milli Mücadele Grubu ismi ile hareket eden bir grubun yayımladığı bildiri çok tartışılacak.

ADD Yeniden Milli Mücadele Grubu imzası taşıyan ve yurt Gazetesine de ulaşan bildiride ADD üyeleri başta olmak üzere kamuoyuna duyuru yapıldı.

Bildiride ADD içerisinde yaşanan tartışmaların yanında çok farklı tartışmaları da başlatacak ifadeler kullanıldı.

Yayımlanan bildiride üyeler ve bazı yöneticiler arasında tartışılan konuların ve sorulan soruların yanıtsız bırakılmaması istenirken, “ADD’nin saygınlığı saygın ellerde olmasına bağlıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği, şeffaf, dürüstlüğü ilke edinmiş, vatansever Atatürkçülerin özverisiyle mücadelesini sürdürüyor. Derneğimiz, her zaman ve her platformda gerçeği ortaya koyduğu için bugünlere gelmiştir. Ancak, bugün örgütlerimizde ve hatta bazı yöneticiler, üyeler arasında kendi aralarında tartıştıkları bazı sorular kesinlikle yanıtsız bırakılmaktadır. Genel Merkez Yöneticilerinin gözleri kapalı, kulakları sağır” denildi.

EMİN ELLERDE Mİ?

ADD’nin 1989 yılında Prof. Dr. Muammer Aksoy ve beraberindeki elli saygın aydın tarafından kurulduğu hatırlatılan bildiride, kurulduğu günden bugüne Atatürk Devrimi ve kazanımları uğruna Genel Başkan ve kurucularının katledildiği ifade edilerek , “Prof. Dr. Muammer Aksoy, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Prof. Dr. Nusret Fişek, Münci Kapani, Bahriye Üçok, gibi her biri kendi alanında saygın isimlerin kurucular kurulunu oluşturduğu Atatürkçü Düşünce Derneği 30. yılında emin ellerde mi?” sorusu öne çıkarıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin saygınlığına gölge düşürmeden, yaşanan tartışmaların ve dile getirilen soruların bir an önce yanıt bulması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Bugün ADD Genel Başkanı olan Hüseyin Emre Altınışık, nüfus kayıtlarında ise Emre Altınışık olarak yazılı bulunan kişi, kendisi ile ilgili uzun zamandır ortalıkta dolaşan iddialara cevap vermek zorundadır” çağrısı yapıldı.

MESLEĞİ NEDİR?

ADD Başkanı Hüseyin Emre Altınışık’ın ADD web sitesinde ve internetteki hiçbir açık kaynakta özgeçmişinin bulunmadığı ifade edilerek,

“1-Hüseyin Emre Altınışık isimli kişinin mezuniyeti ve mesleği nedir?

2- 15. Olağan Genel Kurul için bastırılan aday tanıtım kitapçığında doğum tarihi 23 Nisan 1973 olarak yazmaktadır. Kimliğindeki gerçek doğum tarihi nedir?

3-Yıllardır kendisine mesleğini soranlara ‘TBMM’de kadrolu danışman’ olduğunu söyleyen Hüseyin Emre Altınışık 1999 yılından beri ‘kadrolu’ Çankaya Belediyesi çalışanı mıdır? Eğer öyle ise, Çankaya Belediyesi’nde odası, masası, makamı var mıdır, olmuş mudur? Yoksa işe gitmeden ATM’den maaş çeken kişiler için kullanılan ‘bankamatik memuru’ olarak ifade edilen kişilerden midir?” sorularına yanıt istendi.

Sorulan soruların ardından ADD’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakikati konuşmaktan korkmayınız” sözünü şiar edindiği hatırlatılarak “Hiç bir sorunun yanıtsız kalmaması, ADD’nin yöneticilerinden en ufak bir tereddüt duyulmaması her Atatürkçü’nün temel amacıdır” ifadeleri kullanıldı.

İDDİALARI DOĞRULADI

Yayımlanan bildirinin ardından Yurt muhabiri Baran Furkan Gül’ün sorularını yanıtlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, bildiriyi yayımlayanları art niyetli hareket eden bir grup olarak tanımlarken, bildiriyi “Kaybettikleri mevzileri geri kazanmak adına marjinal bir grubun yarattığı algı olarak” nitelendirdi.

Altınışık bildiride yer alan “Çankaya Belediyesi çalışanı mıdır?” sorusuna ise, “Evet kadrolu olarak çalışıyorum. Devlet memuruyum. Milletvekillerine danışmanlık yapıyorum” yanıtını verdi.

Öte yandan, Yurt Gazetesi’nin  Baran Furkan Gül imzası ile yayınlanan haberi kısa bir süre sonra kaldırması dikkat çekti.

Yurt gazetesinin yayından kaldırdığı haber linki burada.

Kaynak: Yurt Gazetesi