Adana'da Binevş Kültür Merkezi ve evlere düzenlenen baskınlarda aralarında HDP İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Baskınlarda sırasında bazı kişilerin darp edildiği ve bir evde çıplak arama yapılmak istendiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Binevş Kültür Merkezi ile ilgili yürüttüğü bir soruşturmayı gerekçe göstererek 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana ve Diyarbakır'da bazı adreslere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, polislerin evlerin kapılarını kırdığı belirtildi.

Baskınlarda yapılan aramaların ardından aralarında HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Binevş Kültür Merkezi'ndeki aramalar ise devam ederken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi.  Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.

Polislerin baskın düzenlediği Mehmet Sait Dikmen'in evinde bulunanların darp edildiği belirtildi. Gözaltına alınan Mehmet Sait Dikmen'in babası Mehmet Emin Dikmen, sabah saatlerinde evlerine baskın düzenlendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

 "Polislere durun kapıyı açacağız dedi, durmadan kapıya vurup, bağırıyorlardı. Polis dış kapımızı kırdı ve o esnada cam kırılıp yüzümüze geldi. Kan içinde kaldık. Hakaret edip bizi darp ettiler. Evde çocuklar vardı ve psikolojileri bozuldu. Üzerimize silah doğrulttular. Bu vicdansızlıktır"

Baskın sırasında evde bulunan bir kadının ise bir odaya kapatıldığı ve çıplak arama yapılmak istendiği iddia edildi.