Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, bazı maddelerle ilgili oylamaya yönelik tartışma nedeniyle kavga çıktı.

AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay, CHP’li üyelerin AKP ve MHP’lilere saldırdığını öne sürdü.

Dişi kırıldığı belirtilen AKP’li Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe hastaneye kaldırıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise AK Partililerin saldırdığını iddia etti ve “Bir arkadaşımız ‘Gereksiz bağırıyorsunuz, oturun’ diye müdahale etmeye kalkınca karşı taraf da saldırıya kalktı” dedi.

Gökçe’nin darp edilmesiyle ilgili görüntüleri paylaşacaklarını söyleyen Karalar, “Oysa görüntüleri verdiğimizde bizatihi kendi arkadaşı tarafından darbeye maruz kaldığını görecek. Bizim arkadaşlarımıza saldıran kendi arkadaşının dirseği değmiş” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün düzenlenen toplantıda meclis üyeleri arasında gündem dışı maddelerin oylanması konusunda tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüşmesi üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, özel güvenlik görevlilerini salona çağırdı ve internet üzerinden yapılan canlı yayına son verildi.

/p>

Darp edilen meclis üyesi ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastane önünde açıklama yapan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, AK Partili üyelerin maddelerin oylanmasında hukuksuzluk olduğu gerekçesiyle itiraz ettiklerini söyledi.

Ay, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Burada Saimbeyli Belediye Başkanımız olan Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyemiz olan Mustafa Şahin Gökçe’ye yapılan fiili bir saldırı var. Kendisinin şu anda hastanede kontrolleri devam ediyor” dedi.

‘SALDIRININ MİMARI KARALARI KINIYORUZ’

Zeydan Karalar’ı provokasyonla suçlayan Ay, şöyle devam etti:

“Bu olayları provoke eden ve bu olayların yaşanmasına sebebiyet veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı şiddetle kınıyoruz. Bu olayların provokatörüdür. Eşkıya Adana’ya hükümdar olamaz. Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine yapılan bu saldırının baş mimarı Zeydan Karalar’ı kınıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesinin ve Adana’nın itibarını Zeydan Karalar’ın yerle bir etmesine asla izin vermeyeceğiz. Eğer burada hem AK Partili hem de Milliyetçi Hareket Partili Adana Büyükşehir Belediyesi meclisi üyelerimizin bir tek kılına zarar gelirse bunun birinci müsebbibi Zeydan Karalar’dır. Bunu açıkça belirtiyoruz”

KARALAR: KANUNUN BAŞKANA VERDİĞİ YETKİYLE OYLAMA YAPTIK

Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis toplantısında “istemedikleri ve çok da önemli olmayan bir bir hadise meydana geldiğini” ifade etti.

“Adana’nın çıkarına ve lehine olan çok değerli iki maddenin” tartışma konusu olduğunu ifade eden Karalar, şunları söyledi:

“Biri 6 milyon dolar hibe kazanan arkadaşlarım yazdığı bir projeden dolayı. Yalnız ILO bir kooperatife üye olmayı şart koştu. Biliyorsunuz Nata firmasıyla önceden 598 milyonluk bir ihale anlaşması yapılmıştı. Bunu karşılıklı feshetme kararı aldık. Bunun için de gayrimenkul önerdik arkadaşlara. Gayrimenkulleri de normal değerinin çok üstünde fiyatla öneriyorduk. Karşılıklı mutabakata da varıldı.”

Bunun ilgili maddelerin geçen ay meclisten geçmesini planladıklarını dile getiren Karalar, “Cumhur İttifakı’ndaki arkadaşlarımız ‘Bunu bir ay daha inceleyelim, gelecek ay geçirelim’ dediler. Meclis tutanaklarında da vardır, bunu da biz yayımlayacağız. Fakat bir ay geçmesine rağmen ve bu işlerin süreli olmasına rağmen bu ay da meclise gelemedi. Biz de 6 milyon dolarlık hibeyi kaçırmamak ve Adana açısından son derece kazançlı olacak olan gayrimenkul mübadelesiyle borcu kapatarak bir firmayla fesih yapmak için bugün kanunun belediye başkanına verdiği yetkiye dayanarak gündeme aldık ve oylama yaptık” diye konuştu.

‘KENDİ ARKADAŞININ DARBESİNE MARUZ KALDI’

Maddelerin oy çoğunluğuyla kabul edildiğini kaydeden Karalar, “Bundan rahatsız olan arkadaşlar, biraz agresifçe davrandılar. Oradan kalkan bir arkadaşımız ‘Gereksiz bağırıyorsunuz, oturun’ diye müdahale etmeye kalkınca karşı taraf da saldırıya kalktı. ” ifadelerini kullandı.

Kayıtlarda, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin AK Partili bir üyenin darbesine maruz kaldığını görüldüğü öne sürdü.

Görüntüleri paylaşacaklarını söyleyen Zeydan Karalar, “Şimdi bir belediye başkanının dişinin kırıldığı iddia ediliyor, bizim arkadaşların darbesiyle. Oysa görüntüleri verdiğimizde bizatihi kendi arkadaşı tarafından darbeye maruz kaldığını görecek. Tabi ki halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında üstümüze düşeni yapıyoruz. Bizim arkadaşımızın en ufak bir şeyi yok ona. Sonuçta üzücü bir olay ama bizim arkadaşlarımız tarafından yapılmış bir iş değil. Bizim arkadaşlarımıza saldıran kendi arkadaşının dirseği değmiş” dedi