Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne taşlı saldırı düzenlendiği belirtiliyor.

BirGün’ün haberine göre, sabah saatlerinde Sakarya Akyazı Ormanköy Mevkii’nden başlayarak, devam eden yürüyüşe bir grup tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

Saldırıda bir kişi başından yaralandı.

Saldırıda yaralan Sami Can Otakın isimli yurttaş  yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Karşı yoldan arabaya taş dolduran saldırganlar tarafından saldırıya uğradım. Anlatılanlara göre baya taş atmışlar. Bir tanesi bize geldi. Taş atanları görmedik. Sürekli olarak yürüyüşü 'teröristler yürüyor' olarak adlandırılıyor. Ama bu saldırıyla terörist niyetlerin hangi cenahta olduğunu da görmüş olduk."

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güven Park’tan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 17 gününde devam ediyor.

MİT TIR’ları davasında yargılanan Enis Berberoğlu’na, “ devlet sırlarını ifşa etmek” ve “ casusluk” iddiasıyla 25 yıl hapis cezası verilmişti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, CHP'yi ve yürüyüşe katılanları 'terör örgütleri'ne destek olmakla suçlamıştı.

(Fotoğraf: Twitter/ Adalet TV)