Balyoz Davası avukatları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüştü. Avukatlar, yeniden yargılama konusunda hükümetin çalışmasını beklediklerini söyledi.

Balyoz Davası kapsamında bireysel başvuruda bulunan avukatlar AYM Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan avukatlar İlkay Sezer, Murat Ergün ve Şule Nazlıoğlu Erol yeniden yargılama ile ilgili paketin süratle devreye sokulmasını istediklerini söyledi.

Yüksek Mahkeme önünde 4 gündür "Adalet Nöbeti" tutan avukatlardan Şule Nazlıoğlu Erol, “Adalet ve insan hakları vurgusu yapmak için Anayasa Mahkemesi’nin önünü seçtik. Asıl çözüm beklediğimiz yer hükümettir. Yeniden yargılama paketinin süratle devreye sokulması ve cezaevlerinin kapısının açılmasını istiyoruz” dedi.

AYM Başkanı Haşim Kılıç, eylemle ilgili "Saygı duyuyorum" değerlendirmesini yapmıştı. Kılıç kendisiyle görüşen Balyoz Davası avukatlarına da eylemle ilgili bir sorun olmadığını iletti, ancak trafiğin yoğunlaşması nedeniyle mahkeme çalışanlarının sıkıntı yaşadığını söyledi.
Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapan Balyoz avukatları, AYM kararını açıklayana kadar adalet nöbeti tutma kararı almıştı.