Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ'ın getirildiğinin Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendi.

Bozdağ'ın başarılı şekilde görevi ifa edeceğine inancının tam olduğunu söyleyen Abdulhamit Gül, "Görevden affımıza ilişkin takdirleri ile bizlere süreçte destekleri için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız arz ediyorum. Her makam geçici. Aslolan milletimizin kalbinde yer etmek. Bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Reformlar ortaya koyduk. Tüm bu çalışmalarla da bireyin daha özgür olması, daha demokratik olması, daha güçlü toplum için çalışmalar ortaya koyduk. En büyük hakem milletimiz ve Allah'ın takdiridir, hükmüdür" dedi.

'BU BİR NÖBET DEĞİŞİMİ'

Törende konuşan Bekir Bozdağ, bir nöbet değişimi yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Ben daha önce adalet bakanı görevini çok sevdiğim, başarılı olacağına inandığım Abdülhamit Gül bakanımıza emanet etmiştim. Şimdi değerli bakanım aynı emaneti yeniden bize devretmektedir. Bu vesileyle öncelikle adalet gibi yüce bir değere hizmet etme fırsatı tekraren sunulduğu için rabbime sonsuz şükrediyorum. Böylesine önemli bir görevi şahsıma tebliğ ettiği için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım ve ailem adına şükranlarımı sunuyorum. Abdülhamit Gül bakanım 4,5 yıldır çok büyük görevler ifa etti. Ben de biliyorum ki bu reformları burada anlatsa zaman yetmez ama Türk milletinin engin vicdanı eminim ki bu reformları takdir edecektir. Ben sayın bakanımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum.  

'GÜL'ÜN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ'

Tabii bu bir bayrak değişimi. Bugün bu bayrağı ben devralıyorum. Gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği süre içerisinde hem cumhurbaşkanımızla hem kabinemizle hem parlamentoyla hem paydaşlarımızla istişare içerisinde daha iyisini, daha doğrusunu milletimiz için bularak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Sayın bakanımızın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Onun döneminde başlayan projeler, bizim dönemimizde de devam edecek. Her türlü iyi adımı daha ileriye birlikte inşallah taşıyacağız. Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasa'ya sadakat içinde, kanunlara bağlı bir şekilde vazifemizi yerine getireceğiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz. O beklentilere azami derecede onurlu biçimde cevap vermek için gayret içerisinde olacağız. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için bir çaba orta koyacağız. Herkesten yardım, destek, uyarı ve ikaz beklediğimi de ifade etmek isterim. Allah hakkımızda hayırlısını versin."