Adalet Bakanı Sadullah Ergin, barış süreci başladığından bugüne gelişmelerin olumlu olduğunu, ancak sürecin çok fazla uzatılmaması gerektiğini söyledi. Ergin, İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile kimin görüşmeye gideceği tartışmalarınınsa "teferruat" olduğunu belirtti.

Akşam'ın haberine göre, Ergin "Bu süreci adaya kim gitsin, şu mu gitsin bu mu gitsin gibi son derece teferruat sayılabilecek bir noktada kesintiye uğratmak; meselenin büyüklüğü karşısında, ortaya çıkacak sonucun azameti karşısında, bu ülkenin menfaatlerinin büyüklüğü karşısında bana göre teferruattır" ifadelerini kullandı.

"Bireyler kendini aşmalı. Bu sadece benim, siyasetin BDP tarafına bir telkinim falan değil. Hepimiz bulunduğumuz noktada engelleri aşarak geldiğimiz noktada, küçük bariyerlere, psikolojik bariyerlere takılmamamız gerekiyor. O psikolojik bariyerleri aştığımız anda bu problemin çözülmemesi için de bir neden görmüyorum."

Ergin barış sürecinin bölgede bazı aktörleri rahatsız edebileceği için olabildiğince kısa vadede tamamlanması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki hafta sürece ilişkin somut gelişmeler olabileceğini söyleyen Ergin herkesin sıkıntıya sebep olacak söylem ve eylemden kaçınması gerektiğini vurguladı.