Adalar Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı,  gazeteci Erdem Gül kazandı. Dün akşam sonuçların açıklamasıyla birlikte Adalara büyük bir coşku hakim oldu.

Kınalıada’dan, Burgazada’dan, Heybeliada’dan motorları dolduran genci yaşlısı yüzlerce Adalı, Erdem Gül ile sevinçlerini paylaşmak için gece 23.00 sıralarında Büyükada’daya geldiler.

Erdem Gül ve CHP İlçe Yöneticileri tarafından İskele’de karşılanan Adalılar, Belediye Başkanı Gül ile önce Atatürk Büstünü ziyaret ettiler ardından zafer sloganları ve alkışlarla CHP ilçe Binası’na yürüdüler.

Parti binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Erdem Gül, seçim kampanyası boyunca üzerinde durduğu değerlerin altını bir kez daha çizdi ve “Kimse üzülmesin; Bize oy veren vermeyen herkesin belediyesi olacağız, herkesi kucaklayacağız” dedi.

‘BİZE OY VERMEYENLER DE ÜZÜLMEMELİ’

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Gül, şöyle konuştu:

“Seçim kampanyamız boyunca kardeşliği, dayanışmayı, beraberliği, huzuru,  mutluluğu, barışı ve  sevgiyi anlattık. Bugünden itibaren bu doğrultuda  yolumuza devam edeceğiz.  Hiçbir şekilde olumsuz, çatışmacı, gerilim içeren bir tarzdan yana olmayacağız. Şuana kadar benimle ilgili olumsuz şeyler söyleyenler oldu; onlara da kızmıyorum. Onlara da bir öfke içerisinde değilim. Bana oy veren vermeyen herkesle birlikte devam edeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Birlik ve beraberliğimizi daha da arttırmamız gerekir. 

Seçim kampanyamız boyunca ‘Martın sonu bahardır’ dedik.  Şimdi  size baharı kutlamanızı öneriyorum. Üstelik baharın daha coşkulu olması için İstanbul’un sonucu bekliyoruz. Fakat biz burada bir sevinci yaşarken başkalarını üzmemeliyiz.  Kimse üzülmemeli.  Bize oy vermeyenler  de üzülmemeli. Biz onların da belediyesi olacağız.”

Adalar Beledi Başkanı Erdem Gül  konuşmasını “Bu sonuç  bütün Adalıların, sizlerin yarattığı bir sonuçtur, herkesi tek tek alkışlıyorum, tebrik ediyorum”  sözleriyle bitirdi.

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZ ADALAR’A HAYIRLI OLSUN’

CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat da kürsüden Adalılara seslenerek seçim kampanyasına desteklerinden dolayı  teşekkür etti.  Akpolat, “Kendisini tanımaktan gurur duyduğum Erdem Gül’ün Adalara yakışan ve Adaların özlediği bir yönetim biçimini hayata geçireceğinden hiç kuşkum yok. Belediye Başkanımız Adalar’a hayırlı olsun!” diye konuştu.

Adalar’da kutlamalar, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.