Acun Ilıcalı, Survivor 2023'ün dün akşam yayınlanan bölümünde mavi takımın yarışmacılarından Merve Yıldırım'ı "oyunlar sırasında isteksiz davrandığı" gerekçesiyle diskalifiye etti.

Ilıcalı'nın kullandığı ifadeler ve üslubu yarışma izleyicilerinin tepkisini çekti.

Dokunulmazlık oyununun oynandığı bölümde yarışmayı kırmızı takım kazandı. 

Ilıcalı, oyunun ardından konseye gelen yarışmacılardan Yıldırım'a neler hissettiğini sordu.

Babasını ve erkek arkadaşını özlediğini söyleyen Yıldırım, "Bugünkü performansım çok kötüydü, sadece bedenen oyundaydım. Potaya çıktığımdan beri bunu söylüyorum, takımı negatif etkilediğimi biliyorum, takım arkadaşlarımdan özür dilerim. Üzgün hissediyorum takımın kaderini etkilediğim için" ifadelerini kullandı.

Durumun kendisine enteresan geldiğini belirten Ilıcalı, "Yarışmaya devam eden bir yarışmacının kendimi iyi hissetmiyorum deyip de takımı zor duruma düşürdüğünü görmedim. Bana göre Survivor'da çok çok nadir görebileceğimiz olay. Hepiniz adına üzüldüm. Bu takımın ihtiyacı vardı. Survivor'ın en heyecansız oyunuydu diyebilirim" dedi.

Ilıcalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir takımın şu duruma gelmesi ne kadar acı. Mental zorluk çekmek olabilir. Takımı bir şeyden mahrum edecek, takımın kaderiyle oynayacak hareket yapmam. Survivor'da bunu yapanı görmedim. Ama bir şey kaçırmışım. Kendime ders vermeyi kaçırmışım.

İnsanlar bahane buluyorlar. Bugün sorun Asena diyen, ertesi gün 'ben özledim'e döndü. Erkek arkadaşını getirsek karnın aça dönecek. Biz hep beraber oturduk Merve'yi Survivor'da tutmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarını yalnız bırakamazsın. Onların o ödüle ihtiyacı var bencil olmamak zorundasın. Survivor dünyanın en zor yarışması, tamam. Kimse burada ter döken yarışmacıların kaderiyle oynayamaz. Sen şimdi kararını söyleyeceksin."

Ilıcalı, "Bu ruh haliyle destek olamayacağımı düşünüyorum" diyen Yıldırım'ı şu ifadelerle diskalifiye etti:

"O arkadaki meşalen var ya onu almana da gerek yok. Çok teşekkür ediyoruz. Survivor'a da renk kattın, şimdi arkadaşlarınla vedalaşmadan ayrılabilirsin."

Yarışmanın izleyicileri, yaşananların ardından Acun Ilıcalı'ya tepki gösterdi.

Ilıcalı, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Yıldırım'a sözlü şiddet uyguladığı ve adaletsiz davrandığı için eleştirildi.