Mersin Adliyesi önünde 9 Nisan’da İmralı tecridinin sonlandırılması talebiyle cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar tarafından yapılan oturma eylemi, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma konusu oldu.

Savcılık; avukatlar Mehmet Altuntaş, Emrullah Şam, Mehdi Zana Akkaya, İbrahim Cinbaş, Selçuk Binici, Hoşyar Sarıyıldız, Özgür Çağlar, Ali Bozan, Filiz Soylu Bozan, Sebahat Gençtarih, Çiğdem Altuntaş Bayhan, Halil Güngör ve Rıza Oğuz hakkında “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet” ve “Kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi” iddiasıyla soruşturma başlattı.

SAVCILIKTAN YAZI: AVUKATLAR ÖRGÜT ÜYESİ Mİ?

Savcılık, “Cezaevlerindeki açlık grevleri ve cezaevleri koşulları” ile bir takım avukatın yaptığı oturma eylemine ilişkin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan fezleke sonucu avukatlar hakkında soruşturma açıldığına yer verdi.

Savcılık, soruşturma kapsamında avukatların henüz ifadelerini almadı. MA’da yer alan habere göre savcılık tarafından Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açlık grevlerine ilişkin haberlerin suç unsuru olarak değerlendirip, avukatların “örgüt üyesi olup olmadıklarının” araştırılması için Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bilgi istenilmesi dikkat çekti.