PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dersim Dağ’ın 3 Mart’ta partisinin il binasında başlattığı, HDP Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın 8 Mart’ta dahil olduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, milletvekilleri ile birlikte açlık grevi eylemini ziyaret etti.

HDP’li vekil Pero Dündar, “Zülküf Gezen bu sessizliği kabul etmedi. Direniş her dönem zindanlarda açığa çıkmıştır. Tıkanan süreçlerde zindanlar aydınlığın yolunu açmıştır” dedi.

KAÇMAZ: ZULME KARŞI DİRENİŞ

Mardin, Şırnak ve Batman’dan aralarında milletvekilleri ve partililerin de bulunduğu yüzlerce kişi, açlık grevi eylemine kitlesel olarak dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevinin 131’inci gününde olduğunu hatırlatarak, “Açlık grevleri zulme karşı bir direniştir. Zalimin elinden zulmü almak için başlatılan bir eylemdir. AKP-MHP’nin faşizan uygulamaları ve Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit karşısında Sayın Leyla Güven bedenini açlığa yatırmış durumda” dedi.

Açlık grevi eylemlerine yönelik baskıların sonuç alamayacağını dile getiren Kaçmaz, “AKP ve MHP’ye sesleniyoruz; hiç bir faşizan tutumunuz bu halka boyun eğdiremeyecektir. Zulüm bizim başarımızla sonuçlanacaktır. Bizler haklıyız ve bu halkı mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

DÜNDAR: ZÜLKÜF GEZEN SESSİZLİĞİ KABUL ETMEDİ

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, açlık grevi eylemlerine yönelik sessizliğin Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde hayatına son veren Zülküf Gezen’in eylemi ile bozulduğunu ifade ederek, “Zülküf Gezen bu sessizliği kabul etmedi. Direniş her dönem zindanlarda açığa çıkmıştır. Tıkanan süreçlerde zindanlar aydınlığın yolunu açmıştır. Zülküf’ün eyleminin iyi anlaşılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Açlık grevi eylemlerinin başarı ile sonuçlanacağının altını çizen Dündar, “Leyla Güven’in eylemi başarıya ulaşmıştır. Zülküf’ü sahiplendiğimiz gibi Leyla Güven’in sesini yükseltmeliyiz. Başka cenazeleri karşılamamak için bu sese ses katmalıyız” şeklinde konuştu.

SARISAÇ: YÜKSELEN DİRENİŞ SONUÇ VERECEKTİR

Açlık grevinde olan HDP’li vekil Murat Sarısaç, Zülküf Gezen’in cenazesinin alıkonularak defnedilmesinin AKP hükümetinin Kürt halkının cenazelerine tahammülünün kalmadığının göstergesi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“1982’de ölüm orucu direnişi, 1990’lı yıllardaki serhildan ve 2012’de açlık grevi direnişi nasıl sonuç verdiyse, bugün yükselen direniş de sonuç verecektir.”

TEMEL: DİRENİŞ BEDEL İSTER

Açlık grevindeki HDP’li vekil Tayip Temel ise ziyaretçileri selamlayarak, şöyle konuştu: “Direniş bedel ister. Leyla Güven ve binlerce tutsak, faşizmi yıkmak için, çözümün sesini yükselt için, tecridin son bulması için bedenlerini siper etmiş durumda. Tutsakların direnişini sahiplenmeliyiz. Her meydanda her sokakta tutsakların sesini duyurmalıyız. Faşizm; diyalogdan, çözümden anlamıyor. Kim elinden ne geliyorsa yapmalıdır.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı