Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında tercihleri almaya başladı. Açıköğretim psikoloji programı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapatılması yönündeki görüş bildirmesiyle beraber YKS tercih kılavuzundan çıkarıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dünkü açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun “Psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde” bir rapor hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu söylemişti.

Altun, Erdoğan’ın “Açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönündeki görüşünü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na bildirdiğini açıklamıştı.

YKS TERCİHLERİ 14 AĞUSTOS’A KADAR YAPILACAK

Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adaylar, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Tercih işleminin, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020’de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020’de yapılacak.