Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından Halil Falyalı'nın cezaevinden çıkarılacağı iddiasında bulundu."Madem bugün yine Soylu günü; kutlayalım!" ifadelerini kullanan Acarer, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı'nın serbest kalacağı iddiasında bulunan Acarer, "Kulisler hızlandı. Kulislerin bir ucu elbette Türkiye ve tanıdık bakana gidiyor" ifadelerini kullandı.

Falyalı'nın önceki duruşmasında yaşanan gelişmelere de yer veren Acarer, "Falyalı'dan şikayetçi olan T.K ifade değiştirmişti. Zorla bankadaki ve evindeki parasına el koyulduğunu, arabasının alındığını söyleyen T.K’ye, cezaevi müdürünün yanında el yazısıyla mektup yazdırılarak, baskı ile ifadesini değiştirildiği iddia ediliyor" dedi.

"FALYALI'NIN ARABULUCULARI VE SOYLU ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER SIKLAŞTI"

Acarer, paylaşımlarında, Kıbrıs ve Türkiye arasındaki arabuluculuk görevini Falyalı'ya yakın Alihan Pehlivan ve Hasan Açan olduğunu belirtiyor.

Acarer, "Alihan Pehlivan, Falyalı’nın haber sitesi Gündem Kıbrıs’ın genel yayın yönetmeni. 20 yıldır Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) içinde. Pehlivan, siyasi ilişkilerini kullanıp usulsüz ihaleler alıyor" ifadelerini kullandı.

Pehlivan ve Açan'ın Soylu ile olan görüşmelerini, "Falyalı’nın 10 Aralık’ta bir duruşması var. T.K’nin mahkemede de dinlenmesi, böylece işlerin kolaylaşması isteniyor. Falyalı’nın 2 gün sonra olmasa bile 2 hafta sonra cezaevinden çıkarılacağı ileri sürülüyor. Not düşelim" ifadeleri ile açıkladı.

Acarer’in paylaşımları şöyle:

“1-Madem bugün yine Soylu günü; kutlayalım!

Halil Falyalı’yı cezaevinden çıkaracaklar.Kulisler hızlandı. Kulislerin bir ucu elbette Türkiye ve tanıdık bakana gidiyor! Tutuklu casinocunun önceki duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanmış, ondan şikayetçi olan T.K ifade değiştirmişti.

2-Zorla bankadaki ve evindeki parasına el koyulduğunu, arabasının alındığını söyleyen T.K’ye, cezaevi müdürünün yanında el yazısıyla mektup yazdırılarak, baskı ile ifadesini değiştirildiği iddia ediliyor.

3-Halil Falyalı konusunda Türkiye ve Ada arasında arabuluculuk görevini Falyalı’ya yakın kişiler üstleniyor. Bu isimlerden biri Alihan Pehlivan, diğeri Hasan Açan.

4-Alihan Pehlivan, Falyalı’nın haber sitesi Gündem Kıbrıs’ın genel yayın yönetmeni. 20 yıldır Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) içinde. Pehlivan, siyasi ilişkilerini kullanıp usulsüz ihaleler alıyor.

5-Kıbrıs’ta, AdaPass olarak adlandırılan ve  Kovid-19 aşılarının kaydedildiği sistem ihalesiz bir şekilde ona verildi. Ancak, büyük bir skandal ortaya çıktı. Aşısız kişilerin para ile sisteme kaydedildiği anlaşıldı.

6-Kollanan, korunan usulsüz iş yaptırılan bu kişiler aynı zamanda halili Falyalı’nın üçüncü sınıf kara kutuları. Önemli ayak işlerini yapıyorlar.

7-Burası çokomelli! Bir ayakları Kıbrıs’ta diğer ayakları Türkiye’de. Falyalı konusundaki faaliyetleri ve düzenlemeleri de  onlar yürütüyorlar. İddia o ki, bu buluşmalar sıklaştı. Acaba nedeni ne? Soylu ile yakınlıkları görülüyor.

Alihan Pehlivan, Hasan Açan, Süleyman Soylu.

8-Falyalı’nın 10 Aralık’ta bir duruşması var. T.K’nin mahkemede de dinlenmesi, böylece işlerin kolaylaşması isteniyor. Falyalı’nın 2 gün sonra olmasa bile 2 hafta sonra cezaevinden çıkarılacağı ileri sürülüyor. Not düşelim.”