Alevi Bektaşi Federasyonu, "Aleviler yakılsa da sineye çekiyor, bu bizim için büyük bir şans" diyen CHP’li Selami Öztürk'e tepki gösterdi.

ABF'nin açıklamasında, " Alevilerin bu tür muamelelere uğramasını pekiştirecek şekilde yaptığı talihsiz konuşmayı Alevi Bektaşi Federasyonu olarak Şiddetle Kınıyoruz. Unutulmasın ki hiçbir acımızı sineye çekmedik" denildi.

Eski Kadıköy Belediye Başkanı CHP’li Selami Öztürk'ün, CNN Türk'te yayımlanan Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programında Alevi yurttaşlara yönelik, "Suriye’deki Irak’taki mezheplerle bizdeki mezhep ayrılığı çok farklı. Bizim Alevi kitlemiz, kendisine baskı yapılsa da yakılsa da öldürülse de buna karşılık vermeyen, tam tersine sineye çeken ama bunu farklı şekillerde anlatan bir yapıya sahip. Bu bizim için büyük bir şans. Bu şansı hepimizin, biz Sünniler dahil kullanmamız gerekir" ifadelerini kullanmıştı.
 
Öztürk'ün kınandığı açıklamada "Biz Geziyiz ve orada da biz vardık hatırlatırız. Ve unutulmasın ki hiçbir acımızı sineye çekmedik" denildi.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:
 
Alevilerin bu tür muamelelere uğramasını pekiştirecek şekilde yaptığı talihsiz konuşmayı Alevi Bektaşi Federasyonu olarak Şiddetle Kınıyoruz!!!
 
"Kabemiz insandır bizim" ilkemizi kendisine şiddetle hatırlatmayı da borç biliriz.
 
Biz Pir Sultan'ız, Hacıbektaş'ız, İmam Ali'yiz, İmam Hüseyin'iz, Kerbela ehlibeytiyiz.
 
Biz Şanh Kalender Çelebi'yiz, Şeyh Bedrett'iz, Biz Deniz Gezmiş, Mahir Çayan İbrahim Kaypakkaya'yız.
 
Biz Geziyiz ve orada da biz vardık hatırlatırız.
 
Ve unutulmasın ki hiçbir acımızı sineye çekmedik.
 
"Bir ölür, Bin diriliriz"