İmralı’da avukatlarıyla 8 yıl sonra ikinci kez görüşen PKK Lideri Abdullah Öcalan, açlık grevi ve ölüm orucuna dair “Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında eyleminizin sona ermesini bekliyorum” mesajını verdi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, İmralı’da müvekkilleriyle 22 Mayıs’ta yaptıkları görüşmeye ilişkin basın toplantısı yaptı. Titanic Downtown Beyoğlu Hotel’de kameraların karşısına geçen Asrın Hukuk Bürosu avukatları Nevroz Uysal, Rezan Sarıca, İbrahim Bilmez ve Raziye Turgut, açlık grevi ve ölüm orucuna ilişkin Öcalan’ın mesajını iletti. 
 
Açlık grevi eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs’ta ilk kez avukatlarıyla görüşen ve görüşlerini İmralı’daki diğer tutuklu arkadaşlarıyla birlikte 7 maddede kamuoyuna duyuran Öcalan, avukatlarıyla yaptığı 22 Mayıs’taki ikinci görüşmede bu kez süren eylemlere dair mesaj verdi. 
 
İbrahim Bilmez, Öcalan’la yapılan görüşmeye dair bilgileri paylaşarak, Öcalan’la yaptıkları görüşmenin temel gündeminin açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri olduğunu söyledi. 
 
Daha sonra Nevroz Uysal, Asrın Hukuk Bürosu adına hazırlanan metni okudu. 22 Mayıs’ta gerçekleşen İmralı görüşmesine dikkat çeken Uysal, Öcalan’ın daha önceki görüşmede kaleme alınan 7 maddelik deklarasyonun tartışmasının olumlu olduğunu söyledi. Uysal, Öcalan’ın, görüşmenin bir önceki görüşme gibi “müzakere varlığının olmadığı” değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.
 
Daha sonra Öcalan’ın açlık grevi ve ölüm orucuna dair mesajı okundu. 
 
Öcalan’ın mesajı şöyle: 
 
"Değerli yoldaşlar,
 
Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında eyleminizin sona ermesini bekliyorum. Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. 
Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum. 
Bitmeyen sevgi ve selamlarımla
22 Mayıs 2019, İmralı Cezaevi
Abdullah ÖCALAN!"