Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Darbe Komisyonu’nun AK Partili üyelerinin kendisine yönelttiği ‘FETÖ’ ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Komisyonun sorularını yanıtlayan Gül “Siyaset hayatımda bu yapı ve lideriyle ilişkim olmadı” dedi. Gül, kendisinde bu yapıyla ilgili ilk rahatsızlık 2010 yılında yapılan referandum sürecinde ortaya çıktığını da belirtti. 


Darbe Komisyonu’nun AK Partili üyeleri Abdullah Güle, görev yaptığı dönemdeki "FETÖ" yapılanmasıyla ilgili sorular içeren bir mektup göndermişti. Gül bu sorulara 9 sayfalık bir yanıt verdi. 


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Darbe Komisyonu’nun sorularını 9 sayfayla yanıtladı. Gül, Komisyonun Fethullah Gülen’le ilgili sorusuna, “Siyaset hayatımda bu yapı ve lideriyle ilişkim olmadı” yanıtını verdi.  Gül, Hakan Fidan’a ilişkin olarak, “İfadeye çağrılan MİT Müsteşarı’na tek sahip çıkan bendim. MİT Müsteşarı’na ifadeye gitmemesi talimatını verdim” dedi.


BENİ İLK RAHATSIZ EDEN 2010’DKİ REFERANDUM


Gül, “Bu yapıyla ilgili şahsi tecrübem veya kayda değer bilgim yok. Beni ilk rahatsız eden 2010’daki referandum süreciydi. 17-25 Aralık’ta organize bir hareket olduğu kanaatine vardım” ifadelerini kullandı.


SEZER VE ÖZKÖK BU YAPIYA DİKKAT ÇEKTİ


“Bu yapıyla ilgili şahsi tecrübem veya kayda değer bilgim yok” diyen Gül şu bilgileri verdi. “Fehmi Koru’yu davet ettim, ABD’ye gitmesi gündeme geldi. İş dünyasından yapılan açık yardımlar dışında bilgim yok. Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri bana rapor sunmadı. 2004’teki MGK’da eski Cumhurbaşkanı Necdet Sezer ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök bu yapıya dikkat çekti.”