Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’de görülen Abdullah Cömert davasında “Amirim emri verdi, ben de vurdum” diyen polisin tutuklanması talebi yine reddedildi.

Antakya’da Gezi eylemleri sırasında Akrep adı verilen zırhlı araçtan atılan gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in davası Balıkesir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık polis Ahmet Kuş’un tutuklu olmamasının ‘toplumsal vicdanı yaraladığı’ vurgulanarak tutuklanması talep edildi. Mahkeme, talebi reddederek Kuş’un tutuksuz yargılanmasına devam etmesine karar verirken, davayı 12 Haziran tarihine erteledi.

 ‘GAZ FİŞEĞİNİN ÖLDÜRECEĞİNİ BİLEMEM'

Duruşmada polis Kuş, ifadesinde “O gün 30-35 atış yapmış olabilirim. 3 Haziran 2013’ü tam olarak hatırlamam imkansız. Kalabalığı dağıtmak için gaz atıyorduk. Ayrıca insanın kafasına 1-2 metreden gaz fişeği geldiğinde ölüp ölemeyeceğini de ben bilemem” dedi.

Cömert ailesinin avukatları ise ifadeye itiraz etti ve görüntülerde kalabalık olmadığını, ayrıca 45 derecelik açı ile gaz atılmadığını, doğrudan hedef gözetildiğini söyledi.

Görüntülerin izlendiği sırada anne Hatice Cömert fenalaştı. Ağlayarak salondan çıkarılan anne, yüksek tansiyon gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir saat hastanede tutulan Cömert, daha sonra taburcu edildi ve yeniden adliyeye döndü. Duruşmada, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da Cömert ailesinin yanındaydı.

TUTUKLAMA YİNE YOK

Cömert ailesinin avukatları, polis Kuş'un tutuklanmamasının toplumun vicdanını olumsuz etkilediği belirtilerek tutuklanması ve mahkemenin Antakya’da keşif yapmasını talep etti.

Mahkeme ise, ara kararında Ahmet Kuş'un tutuklanması talebini reddetti.

Duruşma 12 Haziran’a ertelendi.