Gezi direnişi sırasında Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert davasında Cömert’i öldüren polis Ahmet Kuş’a 13 yıl 4 ay ceza verildi.

Gezi direnişi sırasında Antakya'daki eylemde polisin attığı gaz bombasıyla yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasının 9. duruşması Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada mahkeme Cömert’i gaz fişeğiyle ölümüne neden olan polis Ahmet Kuş hakkında 'kastın aşılması suretiyle adam öldürmek' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Polis Ahmet Kuş hakkında tutuklama kararı da verilmedi.

ADLİ TIP: ÖLÜM NEDENİ GAZ FİŞEĞİ DEMİŞTİ

İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun 21 Ağustos 2013 tarihli raporuna göre, “ölümünün gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği, kafaya gaz fişeği çarpması sonucu yaralanmayla ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu” tespit edilmişti.

UZMAN GÖRÜŞÜ: BİLEREK ATEŞ ETTİ

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Barış Erman ile Fulya Eroğlu Erman’ın hazırladığı bilirkişi raporunda şu tespitler yapılmıştı: “Cömert’in ölümüne neden olan gaz tüfeği, kullanım talimatına ve amacına aykırı şekilde kullanıldı. Silahın yere 45 derece ile ateşlenmesine yönelik olarak eğitim alan fail, aykırı kullanımının yaralanma ve ölüme yol açma ihtimali konusunda bilgi sahibidir. Gaz tüfeğinin iki kez benzer şekilde ateşlenmesi ve kapsüllerden birinin maktulün yakınına isabet etmiş olması, atışın fail tarafından hedef gözetilerek yapılmış olduğunu göstermektedir.”