Antakya’da Gezi eylemleri sırasında Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan sanık polis Ahmet Kuş’un tutuksuz yargılandığı dava bir kez daha ertelendi. Üç yıldır süren davadan karar çıkmasını isteyen anne Hatice Cömert, “Adalet için geldik ama adalet yok” diye konuştu. 

Gezi Direnişi’nde Hatay’da 2 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz bombasının başına çarpması sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasının sekizinci duruşması Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkesmesi’nde görüldü.

Adliye girişinde açıklama yapan ağabey Adnan Cömert “Üç yıl oldu, artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın, bin 300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede? Adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak” dedi.

ADALET YOK

Anne Hatice Cömert de “Adalet için geldik ama adalet yok” diye konuştu.

Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve çok sayıda kişi duruşmayı takip etmek için adliyeye geldi.

Önceki duruşmalarda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmalara katılan polis Ahmet Kuş’un geçici görevle Diyarbakır’da olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Mahkemeye mütealasını sunan savcı, sanık polis için “olası kastla insan öldürme”den ceza istedi. Mahkeme 8. duruşmada da karar vermedi, davayı 14 Mart tarihine erteledi.

DAVA SÜRECİ

14 Nisan 2014’te kabul edilen iddianameye göre Kuş, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1 ve  21/2. maddeleri uyarınca “olası kasıtla insan öldürmekle” suçlanıyor. Hakkında 25 yıla varan hapis cezası isteniyor.

24 Temmuz’da dava Yargıyat 5. Daire Ceza Mahkemesi tarafından Hatay’dan Balıkesir’e gönderilmişti.

30 Ocak’ta Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaya katılacak izleyicilerin sayısını kısıtlayan bir ara karar vermişti.

(Kaynak: imc tv)