Hatay'daki Gezi protestoları sırasında atılan bir gaz fişeğinin basına isabet etmesi sonucu Abdullah Cömert'in hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada, sanık polis memuru Ahmet Kuş'un tutuklanması yönünde yapılan talep mahkeme heyetince reddedildi.

Gezi Direnişi döneminde Hatay'da 2 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz fişeğinin basına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Kuş hakkında açılan ve "güvenlik" gerekçesiyle Hatay'dan Balıkesir'e alınan davanın beşinci duruşması, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Cömert ailesinin avukatları ile hazır bulundukları duruşmaya sanık polis Ahmet Kuş, Mersin'den Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

DİHA’nın haberine göre, duruşma öncesi adliye binası önünde açıklama yapan ağabey Adnan Cömert, "Belgelerle, ses kayıtlarıyla her şey ispatlandı. Belgelerimiz, her şeyimiz varken artık karar bekliyoruz" dedi. Anne Hatice Cömert de yine adalet beklediklerini ifade etti.

Duruşmada ise tanıkların ifadeleri okunduktan sonra olay anına ait MOBESE kayıtları izlendi. Ardından söz alan Cömert'in yakınları ve avukatı, sanık Kuş'un tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması talebini reddederek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.