ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in, “Rakka’dan sonra da YPG’ye silah verebiliriz” açıklamasının ardından ABD’nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, dün Rakka’nın kuzeyine giderek YPG’li komutanlarla bir araya geldi.

YPG’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin, Rakka’nın kontrolünü ele geçirmek için başlattıkları operasyon devam ederken, ABD’den bölgeye kritik bir ziyaret gerçekleşti. Daha önce de Suriye’nin kuzeyine giden ve SDG’li komutanlarla bir araya gelen ABD’nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

McGurk, dün ise ilk olarak helikopterle Rakka’ya bağlı Tabka ilçesine gitti, daha sonra Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İssa beldesine giderek burada kurulan Rakka sivil meclisi üyeleri ve Suriye Demokratik Güçleri komutanları ile bir araya geldi.

Sputnik'in haberine göre görüşmede Rakka operasyonunda gelinen durum değerlendirilirken, McGurk’un YPG ve SDG’ye yaptıkları askeri yardımlarının artması konusunda söz verdiği iddia edildi. McGurk ayrıca Rakka’nın IŞİD'den alınmasından sonra kentte görev yapacak polislerin eğitim kampını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. ABD’li ünlü gazeteci David Ignatius, Twitter hesabından eğitim kampından fotoğraf paylaştı.