ABD'li gazeteci Brent Renaud'nun Ukrayna'nın Irpin kentindeki çatışmalarda öldüğü açıklandı. New York Times, Renaud'nun gazetenin muhabiri olduğu yönündeki haberi yalanlarken, ölüm nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını duyurdu.

Renaud'nun ölümü, Kiev yakınlarındaki Irpin'in emniyet müdürü Andrei Nebitov tarafından duyuruldu. Nebitov, saldırı sırasında bir gazetecinin de yaralandığını açıkladı. Ödüllü bir video muhabir olan Renaud'nun ölümünden sonra üzerinde New York Times gazetesinin adının görüldüğü bir basın kartı da sosyal medyada paylaşıldı.

Kardeşi Craig ile bir yapım şirketi sahibi olan Brent Renaud, Peabody ve DuPont ödüllerini kazanmış ve son 20 yılda birçok film ve televizyon programı hazırlamıştı. ABD medyasının önde gelen yayın organları için video üreten Renaud, 51 yaşındaydı. Renaud, kardeşi Craig'le birlikte NYT yedi yıl önce ABD-Meksika sınırındaki göçmen krizine ilişkin bir belgesel hazırlamıştı. 

Ölüm haberinin ardından New York Times tarafından yapılan açıklamadaysa, Renaud'nun Irpin'de gazete tarafından verilen bir görev için bulunmadığını açıkladı.

NYT'nin yazı işleri müdürü Cliff Levy, Renaud'nun ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirttiği paylaşımında, "Brent yetenekli bir fotoğrafçı ve filmciydi fakat Ukrayna'da New York Times tarafından görevlendirilmemişti" dedi. Gazetenin resmi açıklamasında da, Renaud'nun öldürüldüğü sırada üzerinde 2015'ten kalan kartın bulunduğu belirtildi.