Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na bir mektup gönderen Josep Borrell, Türkiye'nin 'gerilimi düşürmenin aksi yönünde adımlar attığını' yazdı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Atina-Ankara gerilimine ilişkin bir mektup yazdığı belirtildi. Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, Borell mektupta 'Yunan bölgeleri üzerinde yapılan uçuşların gerilimi artırdığını' söyledi.

Türkiye'nin Yunanistan'la krizde 'gerilimi düşürmenin aksi yönünde adımlar attığını' savunan Borrell, 'Ankara'nın faydası olmayan olumsuz bir dinamik yarattığını' ileri sürdü. Buna göre Borrell, 'Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki tartışılmaz egemenliğini sorgulayan açıklamaların, Yunanistan ve Yunanistan halkına yönelik düşmanca söylemlerin artmasının gerilimi düşürmediğini, daha da yükselttiğini' yazdı.

Mektupta, "Münhasır Ekonomik Bölge ve Deniz Sahanlığının sınırlandırılması, Uluslararası Hukuka ve BM Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesine tam saygı gösterilerek, iyi niyetli diyalog yoluyla yapılmalıdır" ifadeleri yer aldı.