Avrupa Birliği'nin (AB), Ukrayna'nın doğusundaki iki ayrılıkçı cumhuriyetin bağımsızlığını tanıyan Rusya'ya misilleme olarak uygulanacak yaptırımlar konusunda uzlaştığı açıklandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 27 Rusya vatandaşı ile kuruluşuna yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısından sonra konuşan Borrell "Avrupa için özellikle tehlikeli bir noktadayız" derken, "Rusya'nın ihlalleri yanıtsız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Borrell, bazı bankaların ve savunma sektörünün yanı sıra 'Ukrayna'nın güvenliğinin altını oyan 27 Rusya vatandaşı ile kuruluşunu hedef alacaklarını', Rusya'nın Avrupa sermaye piyasalarına erişimini sınırlandıracaklarını belirtti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın tüm üyelerinin AB yaptırımlarına tabi tutulacağını söyleyen Borrell, "Oybirliğiyle onaylanan bu yaptırım paketi Rusya'nın canını acıtacak, hem de çok acıtacak" dedi. Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şahsının hedef alınmayacağını da ekledi.