ABD Büyükelçiliği, 19 Temmuz 1980’de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Başbakan Nihat Erim’in dönemin ABD Başkanı Richard Nixon ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşması sonrası başlayan tartışma için açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, bu paylaşım hakkında ne düşündüğü sorusuna, "Nereden aklına gelmiş giderayak, hangi mesajı verdiği önemli. Altında mesaj yoksa zevzeklik yapmış" karşılığını vermişti. 

Başbakan'ın bu sözleri üzerine ABD Büyükelçiliği anasayfasından bir açıklama yapıldı. Söz konusu paylaşımın ABD - Türkiye dostluğunu anlatmak için yapıldığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Dün Başbakan Nihat Erim ve Başkan Nixon'un bir görüntüsünü yayınladığımız #tbt fotoğraf serimizin amacının bazıları tarafından merak edildiği görülmektedir. Bu son paylaşım her Perşembe günü #TurkAmerikanDostugu etiketiyle paylaştığımız arşiv fotoğraflarımızdan bir parçadır. Bu projenin amacı Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki uzun ve dayanıklı dostluğa dikkat çekmektir.”