ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Marie Harf, Gezi protestoları esnasındaki rolünden dolayı 'darbeye teşebbüs'den yargılanan Beşiktaş'ın Çarşı grubu ile ilgili yorum yaptı.

Türkiye’deki Çarşı isimli futbol takımı taraftar grubunun darbe teşebbüsü ile yargılanması hakkındaki gelişmeler sorulduğunda Dışişleri Sözcüsü Harf şunları söyledi:

"Bu haberleri tabii ki izliyoruz. Biz ifade ve toplanma özgürlüğünü, barışçıl şekilde protesto etmek hakkı da dahil olmak üzere Türkiye’de ve dünyada destekliyoruz. Türkiye’nin bu temel özgürlüklere sahip çıkmasını istiyoruz.''

Posta212'deki İlhan Tanır haberine göre; Harf ayrıca, TİB’e, mahkeme kararı olmaksızın kişilerin web sayfaları tarihlerini de incelemek de dahil olmak üzere, devlete internet üzerinde daha da fazla kontrol imkanı veren yasa ile ilgili soruya ise cevap olarak ise medya özgürlüğünü referans vererek yorum yaptı. Harf şunları söyledi:

”Biz düzenli olarak medya özgürlüğü hakkındaki endişelerimizi Türk yetkililere söylüyoruz. Türkiye’de her türlü medyaya açık ulaşım sağlanmasını konusunda ısrar ediyoruz. Bu tür konuşmalara da devam edeceğiz."