Meksika Körfezi'ne doğru hızla ilerleyen Isaac fırtınası için ABD'de kasırga alarmı verildi. Kasırgaya dönüşmesi beklenen Isaac fırtınası,, tam 7 yıl önce Katrina’nın yerle bir ettiği New Orleans'a yaklaşıyor. 29 Ağustos 2007 yılında 5 kategoride New Orleans'ı vuran Katrina kasırgası bin 400 kişinin ölümüne, on binlerce insanın evsiz kalmasına neden olmuştu. 

 

Bugün akşam saatlerinde ya da yarın sabah Louisiana kıyılarını vurması beklenen Isaac fırtınası, Meksika Körfezi'ne ulaştığında kasırgaya dönüşecek.  New Orleans Belediye Başkanı Mitch Landrieu, kent halkını "en kötü koşullara hazırlanmaları" konusunda uyardı. 

 

OBAMA'DAN OLAĞANÜSTÜ HAL KARARI

ABD Başkanı Barack Obama ise Louisiana eyaletinde Isaac tropik fırtınasına karşı önlem almak amacıyla dün olağanüstü hal ilan etti. Beyaz Saray, Obama'nın Louisiana Valisi Bobby Jindal'ı telefonla arayarak olağanüstü hal kararını ilettiğini açıkladı.

 

Olağanüstü hal çerçevesinde, Louisiana eyaletinde hayat kurtarmak, halkın güvenliğini, sağlığını sağlamak ve sahil bölgelerindeki yapıları fırtınaya karşı korumak için federal destek verilecek.

 

Jindal'in, dün geç saatlerde Obama yönetimine, fırtınaya karşı ek destek istediğini belirten bir mektup gönderdiği de belirtildi.

 

Bobby Jindal, mektubunda, olağanüstü hal ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, olağanüstü hal kapsamında federal desteğe ek olarak alınacak tüm acil önlemler için yapılacak harcamaların hükümet tarafından karşılanmasını talep etti.

 

Isaac fırtınasının şiddetini daha da arttırarak 2. kategoriye yükselebileceğinin tahmin edildiğini hatırlatan Jindal, bu durumda Louisiana eyaletinin çok etkileneceğini ifade etti.

 

Jindal, fırtınanın artık tüm ülkeyi tehdit ettiğini, bu tehdidin devlet ve yerel yönetim düzeyinde olağanüstü acil koruyucu önlemleri gerekli kıldığını belirterek, ülkenin bu türden acil koruyucu önlemler için şimdiden 8 milyon dolar bütçe ayırdığını vurguladı. (ntv,ajanslar)