ABD'nin Michigan eyaletinde 4 Nisan'da 26 yaşındaki siyah genç Patrick Lyoya'nın aracının durdurulması sonrası polis tarafından vurularak öldürülmesi üzerine ailesi adalet arıyor. Polisle ilgili soruşturmanın hala devam ettiği gerekçesiyle davanın açılmadığı belirtilirken Lyoya'nın ailesi ise ismi açıklanmayan polisin himaye altında olduğunu savunuyor.

Reuters'in haberine göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti göçmeni Lyoya'nın ailesi kentte düzenlediği basın toplantısında fail polisin isminin açıklanmasını istedi. Ailenin avukatı Benjamin Crump da polisin görevden alınması için girişimlerde bulunduklarını belirterek "Bir polis küçük bir trafik çevirmesini aşırı ölümcül güce dönüştürdü" tepkisi verdi. Cinayetle ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Michigan eyaletinin Grand Rapis kentinde 4 Nisan'da 26 yaşındaki siyah genç Patrick Lyoya aracının polis ekiplerince trafikte durdurulması sonrası bir polisle yaşadığı münakaşanın ardından gözaltına alınmaya çalışılmıştı.

Olaya ilişkin yayınlanan görüntülerde, polisin müdahalesine direnen Lyoya'nın arbede sırasında başından vurulduğu görülmüş ancak emniyet yetkilileri polisin ismini açıklamamıştı. Grand Rapis Karakolu önünde ise "Lyoya için adalet" sloganıyla eylemler düzenlenmiş, karakol şefi Eric Winstrom ise olayı "trajedi" olarak nitelendirmişti.