Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik Bedreddin el Husi, ABD’nin Husilerin mevzilerine düzenlediği saldırıları 'Washington yönetiminin Yemen’i işgal hazırlığı' olarak niteledi.

Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik Bedreddin el Husi, “ABD’nin amacı batı sahilindeki Hudayda bölgesini işgal için zemin hazırlamak. ABD bu yolla Yemen halkı üzerinde baskıyı artırmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

İngiliz güçlere karşı 1963’te Yemen’in güneyinde başlatılan silahlı mücadelenin yıl dönümünde televizyonda konuşan Husi lider, “İşgale karşı her türlü meşru yola başvuracak olan Yemen ulusu, topraklarını ve bağımsızlığını sonuna dek koruyacak” diye konuştu.

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), geçen hafta Yemen’in başkenti Sana’da bir cenazeye saldırı düzenleyen ve 150 aşkın kişinin ölümüne yol açan Suudi Arabistan’ı savaş suçu işlemekle suçladı, ABD ve İngiltere’nin de Suudi hükümetine silah satarak bu suça ortak olduğunu savundu.

Yemen’deki katliamdan kurtulanlarla konuşan örgüt, yayınladığı açıklamada Suudi Arabistan’ın sivilleri açıkça kasıtlı olarak vurduğunu iddia etti.

(Kaynak: Tesnim Haber Ajansı)