Beyaz Saray yetkilisi John Kirby, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine başlattığı “pençe kılıç” operasyonunu değerlendirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin güney sınırında terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve kendini her türlü savunma hakkı bulunduğunu" belirtildi.

Duvar’ın haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Zoom üzerinden yaptığı brifingde Beyaz Saray muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kirby, "Türkiye, özellikle güneyinde meşru terör tehdidi nedeniyle muzdarip olmayı sürdürüyor. Tabii ki her türlü kendilerini ve vatandaşlarını savunma hakları var" dedi.

Bölgedeki gelişmelerde kendilerini endişelendiren noktanın ise YPG'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "IŞİD'le mücadelesi" olduğunu söyleyen Kirby, "Bölgedeki bir operasyon, ortağımız SDG'nin IŞİD ile mücadele kabiliyetlerini kısıtlayabilir. SDG ile bunun için ortaklık yapıyoruz ve IŞİD üzerinde baskıyı devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.