Washington'un Rusya’nın güvenlik garantisiyle ilgili teklifine yazılı cevap vermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken açıklama yaptı.

Blinken, ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın, Rusya'nın güvenlik garantisiyle ilgili teklifine yazılı cevap verdiğini doğruladı.

Verilen yazılı yanıtın, ABD ile müttefiklerinin endişeleri içerdiğini ve Rusya'nın son toplantıda dile getirdiği endişelerin 'ilkeli ve pragmatik' bir değerlendirmesini oluşturduğunu belirten Blinken, "Rusya'nın güvenlik konusunda endişeleri olduğunu anlıyoruz, bizim de güvenlik konusunda tartışmaya hazır olduğumuz kendi endişelerimiz var" dedi.

Moskova'nın verilen cevabı inceleme şansı bulduktan sonra önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeyi beklediğini söyleyen Blinken, "Yanıtımız haftalardır istişare ettiğimiz Ukrayna ve Avrupalı Avrupalı müttefiklerimiz ve ortaklarımızla tamamen koordine bir şekilde verildi" dedi.

ABD'li diplomat, "Belgeyi kamuya açıklamıyoruz çünkü gizli görüşmeler için alan sağlarsak diplomasinin başarılı olmak için en iyi şansa sahip olduğunu düşünüyoruz. Rusya'nın da aynı görüşte olmasını umuyoruz ve kendi önerilerimizi ciddiye alacağız" dedi

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın, ülkesinin, Rusya’nın güvenlik garantisiyle ilgili teklifine yazılı cevabını, Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko’ya teslim ettiği belirtilmişti.

Kaynak: Sputnik